Българин в екшън-трилъра "Джак Райън: Теория на хаоса"

Булевард

24-01-2014, 09:01

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

ТЕ пребориха рака (галерия)

Алек Алексиев във филм с Кенет Брана и Кевин Костнър

Младият български актьор Алек Алексиев ("Плюя на гроба ти 2"), който в момента живее и работи в Лондон, е част от екипа на екшън-трилъра "Джак Райън: Теория на хаоса". Алек влиза в ролята на бодигард на руския олигарх Виктор Черевин (Кенет Брана) и не може да се оплаче от липса на сцени. Младият актьор, който живее и работи в британската столица, има стабилно участие в историята - за разлика от БГ колеги, които участват някъде като статисти, но шумно разказват за това.
"Джак Райън: Теория на хаоса" излиза предпремиерно в кината у нас този петък, а премиерата е на 31 януари.

Алек разполага не само с доста екранно време, но и с възможността да работи със световноизвестни актьори. „Нямах общи сцени с Кевин Костнър, повечето бяха с Кенет Брана, Крис Пайн и Кийра Найтли, но работата с професионалисти винаги е приятна и точна. Кенет Брана успява да създаде весело-работна атмосфера, без напрежение,“ споделя Алек.

Българският актьор живее и работи от 2 години и половина в Лондон с приятелката си Яна Титова („Стъпки в пясъка”, „Кецове”).

Екшън трилърът „Джак Райън: Теория на хаоса“ проследява новите приключения на популярния едноименен персонаж от романите на Том Кланси. Филмът показва живота на Джак Райън (Крис Пайн) във времето преди да постъпи в ЦРУ, когато все още работи като финансов анализатор на Уолстрийт. Райън е вербуван от агент на ЦРУ (Кевин Костнър) да разследва глобалния финансов тероризъм. Когато са разкрити поредица от събития, които може да потопят икономиката на САЩ, Джак е принуден да напусне удобното си място пред компютъра, да замине за Москва и да се изправи срещу руски бизнесмен, изигран от Кенет Брана, който е и режисьор на лентата.
В Лондон екипът на филма отпразнува и европейската премиера на “Джак Райън: Теория на хаоса“. В елегантна рокля на Proenza Schouler британската актриса Кийра Найтли беше в центъра на вниманието на червения килим, където се появи в компанията на колегите си Крис Пайн и Кенет Брана. 

 

 

 

'