24 януари: Бъдете непринудени

Хороскоп

23-01-2014, 22:18

Снимка:

N/A

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Седмицата: Глътка свеж въздух

Слънце във Водолей, Луна в Скорпион. Астрологична картина на деня

Петък ще премине привидно спокойно подхранвайки желанието ни временно да се оттеглим от активно взаимодействие с околния свят и да се потопим в дълбините на собствената си психична и емоционална действителност. В сутрешните часове, това ще се окаже особено приятно занимание, с потенциал да ни заведе на ръба на душевния екстаз. Преживяването ще ни помогне едновременно да освободим някои психични блокажи и да постигнем душевен мир. В случай, че пропуснем този момент обаче, или не успеем да съхраним усещането, с напредването на деня разходките из тайните кътчета на душата могат да се окажат не чак толкова ободряващи. Спомени за преглътнати обиди и поражения, дълбоко подтиснати страхове и подозрения, както и конфронтацията с наложени от вън или съзнателно приети табута, ще станат причина за диаболични емоционални преживявания, които ще проектират ефекта си и в събота. Някои ще бъдат склонни да ги въвлекат в тях и околните, търсейки съчувствие и умело манипулирайки чуждата вина. Други-напротив, за нищо на света не биха допуснали да им дадат явен израз, убедени, че подобна проява на емоционална незрялост би ги поставя в уязвима позиция. Подобни нагласи естествено ще пораждат безпокойство и напрежение, което ще обремени общуването, особено със и между представители на силния пол.

Всъщност, откритото и естествено общуване, лишено от натиск и скрити мотиви, е формулата за постигане на доволство в днешният ден. Не поставяйте препятствия пред изразът на чувствата си, но се въздържайте от импулса чрез тях да оказвате натиск върху околните. Особено в общуването с интимния партньор, ако желаете в късните вечерни часове да се възползвате от дефицитните напоследък възможности за пълноценна взаимност и интимна близост.

Работа и бизнес
Денят няма да ни зарадва с особен напредък в текущите дела, напротив, ще ни постави пред  допълнителни изисквания и препятствия, указващи необходимостта от корекции в приоритетите, целите и методите за постигането им. Особено внимание изискват въпроси касаещи финансирането и обезпечаването както на текущите, така и на по-дългосрочните проекти и намерения. Уверете се още веднъж, че не надценявате финансовите си възможности. Не допускайте да просрочвате задължения.

Здраве, хранене и красота
Денят не е особено благоприятен за здравето и вероятно мнозина ще почувстват спад в жизнените сили и безпричинна апатия. От друга страна, тялото и психиката ще изпращат ясни сигнали за вероятни проблеми и уязвими области. Не ги пренебрегвайте! Организмът е склонен към застойни процеси-ограничете приемът на течности, тежки и мазни храни и го подкрепете с повечко движение. Уязвими са половата и отделителната система, а към оперативна намеса следва да се пристъпва само в живото-спасяващи ситуации.