СДС отново с младежки организации

Съюзът на демократичните сили започна възраждане на младежките си структури

Началото бе дадено днес в Плевен, чрез свикване на преучредително събрание. В него са участвали 21 души, а очакванията са в цялата област членовете на възродената структура да достигнат първоначално до 80.
Новият ход на СДС огласи „синият“ лидер Божидар Лукарски. В пресконференцията участва и плевенското ръководство на партията – областният лидер Мариана Лазарова, председателят на общинската организация Пепо Петков. Бяха представени и номинираните за ръководители на възстановената младежка организация на СДС – Радослава Николова /за председател/, и Албена Цонева /за зам.-председател/. И двете са с икономическо образование.
„Съществуването на МСДС и Съюза на жените към синята партия бе замразено миналата година. Рестартирахме го обаче през октомври, паралелно с решението за присъединяване на СДС към Реформаторския блок“, припомни Лукарски.
Той коментира и подготовката на партията за предстоящите избори за Европейски парламент. „В листата за евродепутати на Реформаторския блок, ще има знакови фигури на СДС. Номинациите на СДС за евродепутати ще станат известни след заседанието на Националния съвет на партията, което ще се проведе на 18 февруари“, обяви „синият“ лидер. Той уточни, че листата на Реформаторския блок ще включва 18 номинации, но не се ангажира с конкретна цифра за брой спечелени места за евродепутати.

 

Вижте още новини от Plevenutre.bg