400 млади ротарианци от 35 националности си дадоха среща в Загреб

20 представители на Ротаракт клубовете от България участваха във форума в хърватската столица

Около 400 млади ротарианци от 35 националности се събраха в хърватската столица Загреб на Европейска среща на Ротаракт-клубовете (Rotaract Europe Meeting).

В нея взеха участие 20 представители от България, между които председателят на Ротаракт клуб – Плевен - Стефан Бурджев, информират от плевенския клуб. Лично кметът на хърватската столица Милан Бандич, също ротарианец, приветства младите си колеги на откриването на форума.

В ежегодната среща се включиха и партньори от Северна Америка и Азия. Създаване на взаимни контакти, подобряване на комуникациите и реализиране на инициативи и проекти в глобален мащаб, бяха основните теми на срещата на младите ротарианци в Загреб.

Едно от важните решения, взети на форума, е създаването на обединена мрежа на ротаракт-клубовете в Европа, както и активирането на комуникациите чрез интернет-пространството и социалните мрежи.
По време на форума, младите ротарианци от България са поканили своите колеги от Европа и света да посетят родината ни като „посланици” на културно-историческите ни забележителности и туристически атракции, информира след срещата в Загреб президентът на Ротаракт клуб – Плевен Стефан Бурджев.

 

Вижте още новини от Plevenutre.bg