Кулезич: Това е омерзителен компромат!

Това е удар и по Нова телевизия

"Това е омерзителен компромат, който удря по репутацията ми като журналист. Той е опит да бъда пречупена и да ми се затвори устата. Ако може. И да бъда квалифицирана като прислуга на бившите управляващи. Това е удар и по Нова телевизия", заяви журналистът Люба Кулезич в предаването "Здравей България" по Нова телевизия.
Според журналистката това е тежка и грозна манипулация. Тя уточни, че показаните съобщения между нея и някои политици, са на кирилица, а над 90% от личните й sms-и са писани на латиница.
"Имам разменени телефонни обаждания и есемеси с хора от всички политически партии. Аз общувам с хора, които са съдени, с бивши затворници, с настоящи затворници. Общувам с магистрати. Защото съм журналист", обясни Кулезич и допълни, че има и много срещи с различни хора, тъй като обичайно провежда предварителни разговори с поканени да гостуват в предаването й.

Преди броени дни, след като Люба Кулезич осъди на 18 000 лева за обида и клевета журналистката Кристина Патрашкова, вестника на Алексей Петров „Галерия” публикува SMS-и, които според изданието са истински и са разменени между журналистката и Бойко Борисов, Цветан Цветанов, както и шефа на Специализираната прокуратура Светлозар Костов, с уточнението, че използван номер на чуждестранен оператор.
Според изданието, Нова тв се е забъркала в шпионски скандал, а основното занимание на Кулезич, когато не е на екран или на операционната маса за поредната пластична интервенция, било да пише съобщения на Бойко Борисов и Цветан Цветанов. Според "Галерия" Кулезич получавала секретна информация за планирани действия на прокуратурата и за смени по високите етажи на МВР преди те да са се състояли.

"Ако аз съм обект на незаконно подслушване, това означава нещо наистина ужасно", възмутена е журналистката.
Люба Кулезич бе категорична, че ще сезира прокуратурата относно факта, че спрямо нея се прилага подслушване и се разпространява невярна информация.