Какво време ни очаква утре?

През нощта над по-голямата част от страната ще бъде предимно ясно

По-значителна ниска облачност ще има над източните райони, но валежи не се очакват.

Минималните температури в повечето места ще са между 0° и 5°, в София - около 1°. През деня облачността ще е разкъсана, над Южна България - временно по-значителна и на отделни места там слабо ще превали. Северозападният вятър в Дунавската равнина до вечерта ще се ориентира от североизток и с него ще прониква студен въздух. Максимални температури - между 7° и 12°, по-ниски в североизточните райони - от 3° до 5°, в София - около 9°.


Над Черноморието облачността ще е значителна, но валежи са малко вероятни. Вятърът ще е от североизток, предимно слаб. Максимални температури - между 5° и 9°. Температурата на морската вода е 7°-8°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.


Над планините облачността ще е променлива. На места в Рило-Родопския масив ще превали слаб дъжд, над 1600 м - сняг. Вятърът ще е умерен, от запад, по високите части - временно и силен. Максимална температура на височина 1200 м - около 4°, на 2000 м - минус 3.


В петък ще започне чувствителна промяна на времето. Вятърът ще се ориентира от изток и ще се усили. През втората половина от деня ще започнат превалявания от дъжд, като по-късно в крайните северозападни и североизточни райони, с понижението на температурите, дъждът ще преминава в сняг. През нощта срещу събота валежите ще се усилят, съобщава агенция Фокус.

През почивните дни от изток-североизток, с умерен и силен вятър, ще продължи да нахлува студен въздух. Валежите ще продължат, в много райони ще са значителни. В събота дъждът в Северна България и по високите полета ще преминава в сняг и в неделя вече ще превалява предимно сняг. Ще се образува снежна покривка, ще има условия за виелици и навявания. Към края на деня от запад валежите ще отслабват. Вятърът постепенно ще отслабва и в Източна България ще се ориентира от север-североизток. Преобладаващите минимални температури ще бъдат между минус 5° и 0°, а максималните – между минус 3° и 2°.