Гергов: Записи между Първанов и Борисов? Това е кьорфишек

Не съм се отказал от приятеля Първанов, каза лидерът на БСП в Пловдив

"Не съм се отказал от приятеля Първанов. С президента съм се чувал след Нова година. На форумите на АБВ не съм канен", каза Георги Гергов в “Лице в лице” по bTV.

Председателят на БСП в Пловдив и областта призна, че е приятел и с Бойко Борисов, и с Костов. "Няма как да не ги съчетавам, защото щях да бъда посредствен", обясни Гергов.

Той не вярва, че Борисов и Първанов са си говорили. “Те са опитни, не ги подценявайте. Това е поредният кьорфишек”.

Според Гергов втората червена листа ще втвърди електората на БСП. Ние може да загубим 30 хиляди гласа, но ще спечил 100 000. Има време втората листа да изчезне. Не знам какво ще отговарят АБВ след изборите. Пилците ще ги броим на 25 май, коментира той. Прогнозата на бизнесмена е, че в Пловдив за БСП ще гласуват 99%, а за Калфин - 1%. Никой не може да му оспори на Първанов авторитета, нито на Калфин. Станишев е фактор у нас и в Европа, каза Гергов.

По мнението на червения пловдивски лидер много от въпросите на Първанов са важни, но за след изборите. Гергов припомни, че на президентския вот Станишев е настоявал Калфин да бъде подкрепен. Водехме го за ръка, от село на село, макар да имах съмнения, защото е човек от улицата, каза пловдивчанинън.

Трябва да имаш къса памет, за да си запазиш семейството, ама това момче /за Радан Кънев/ да говори кой разпродаде държавата, да не го направи БСП?, попита в студиото Гергов. Кой продаде 90 000 предприятия, нека някой да отговори, призова той. Икономиката е ръждясала. По Панаира се вижда. Взели са 1 млрд. върнали са предишните борчове. Правителството тръгна с 14 млрд, сега дълговете са 700 хиляди. Министрите и Орешарски трябваше да обяснат какво е наследството, което са заварили, коментира бизнесменът.

Гергов не отговори на въпроса кой е по-силен в Пловдив - ДПС или БСП. "Това си идва от София. Големите назначения си идват от Министерски съвет. Аз не знаех за областния и побеснях". В Пловдив ДПС има 6000 гласа, СДС – 3500 гласа. Затова съм бесен, че областният е от ДПС, призна социалистът.

Председателят на БСП в Пловдив е сигурен, че правителството ще изкара пълен мандат. За оставка каза: Твърдо не. Мечти на шепа хора.