Как се държат кучетата, когато са обути? (Видео)

Много животни имат множество кръвоносни съдове под меките си, но здрави лапи и това е основната причина, поради която те не се нуждаят от специални обувки, за да се разхождат по снега.

Полицейските кучета в Германия ще получат обувки, които да предпазват лапите им от счупени стъкла по време на бунтове и на местопрестъпления. Решението за обуването на кучетата идва след като пилотен проект се оказа много успешен, съобщи Ориндж нюз.

Най-трудно по време на изпитанията е било да убедят кучетата да не свалят обувките от лапите си. Отначало те веднага се опитвали да ги махнат със зъби. Свикнали са с обувките за около две седмици. /btvnews.bg

Домашните ни любимци могат да пострадат, ако лапите им се намират прекалено дълго време върху сняг или лед. Това се отнася най - вече за декоративните породи кучета, които са доста изнежени и най - малкият студов фактор може да се окаже проблем за тях.
Ако терена, по който се движат е заледен е по-добре да са без обувки, защото лапите и ноктите им образуват по - добро сцепление.