Жени, които пушат и приемат медикаменти, раждат хомосексуалисти?

Сексуалността на плода се влияе от начина на живот на бъдещите майки

Начинът на живот на бременната жена може да повлияе върху сексуалността на още нероденото дете, като променя неговите хормони и начина, по който мозъкът се формира.

Приемът на медикаменти и тютюнопушенето също могат да повлияят в тази насока, твърди холандският невролог. Неговата книга е поредната глава от дебата относно причините, които определят хомосексуалността.
Проф. Швааб смята, че сексуалността се определя, още докато бебето се развива в майка си и не може да бъде променена впоследствие, докато други учени са на мнение, че тя може да бъде повлияна от възпитание или избор на начин на живот.
Авторът на книгата „We Are Our Brains“ (от англ. „Ние сме нашия мозък“) обяснява, че развитието на мозъка по време на пренаталния период се изменя от най-малките промени в синтеза на различни вещества.
Експертът твърди още, че колкото повече братя има дадено момче, толкова по-голяма е вероятността то да бъде хомосексуалист. Обяснението се крие в имунния отговор на майката към вещества, които синтезират бебетата момчета по време на пренаталното развитие. Имунният отговор на майката става все по-силен с всяка бременност.
Шефът на Организацията за права и свободи на хомосексуалистите „Stonewall“ във Великобритания – Бен Съмерски, споделя, че според тях сексуалността се определя от гени, но докато не бъдат предоставени доказателства в защита на тези твърдения, те остават - предположения.