Борисов: Златанова няма повод да бъде поздравена!

Повече от половин година тя продължава не да управлява, а да изучава системата на управление на европейските пари

Прочетох данните, според които плащанията по оперативните програми са достигнали 63,9%. Нека да напомня, че целта, която беше поставена в началото на годината от Т. Дончев, беше 65% плащания, като тогава аз коментирах, че искам дори по-амбициозен резултат – 70%. И още съм убеден, че можеше да бъде постигнат.
Това написа във Фейсбук – профила си Бойко Борисов.


Въпреки това, плащания почти 64% са добър резултат. Затова искам да поздравя екипа си, като министър-председател, че остави на следващите правителства работеща система, без нито една спряна оперативна програма (за разлика от сега), 100% договорена финансова рамка и стартирани всички проекти, категоричен е лидерът на ГЕРБ.


Той използва случая, за да поздравя и експертите в управляващите органи и контролната система, българските общини, администрации, фирми и НПО, които продължиха да изпълняват проектите си, въпреки сложната ситуация в страната, въпреки управленския хаос.


Колкото до вицепремиера Златанова, която се е похвалила с плащанията, тя няма повод да бъде поздравена, защото няма нищо общо с този резултат. Повече от половин година след встъпването в длъжност, тя продължава не да управлява, а да изучава системата на управление на европейските пари, понякога и със зловредни експерименти, подчертава Борисов.
И ще напомня, че ние заварихме спрени всички оперативни програми от коалицията, която представлява в момента Златанова, заключва той.
Статуса на Бойко Борисов можете да видите тук.