Срам! Майка наби първокласничка, бащата на детето ошамари жената

Животът

21-01-2014, 16:41

Снимка:

интернет

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Двамата се съдят

Родители на първолаци се съдят взаимно за шамари, които раздавали в училище.

Майка набила момиченце в първи клас, чийто баща пък на свой ред набил майката, сочи обвинението. Районният съд в Чепеларе вече наложи на жената 1000 лв. глоба в полза на държавата и 100 лв. за неимуществени вреди на детето.

В Окръжен съд Смолян дадоха ход на делото, обжалвано от 34-годишната Христина Илчева. Многодетната майка е с три деца. Районният съд в Чепеларе я призна за виновна за това, че напердашила 7-годишната Борислава Величкова в класната стая пред съучениците от първи клас, в който учи най-голямата й дъщеря Мая.

Екшънът се разиграл на 19 октомври 2012 г. в СОУ „Васил Дечев“ в Чепеларе. Христина отишла да даде бележка от общината, че е многодетна майка, която да послужи за храненето на дъщеря й. Дала бележката на възпитателката в двора, когато деца от класа казали, че Борислава и Мая се бият и двете жени влизат в класната стая, където намират момичетата разплакани. Децата разказали, че момичетата си играели, но се скарали и се сбили и Борислава се обадила по телефона и извикала баща си. Възпитателката не видяла майката Христина да бие детето, но според родителите на пострадалата Борислава, Христина с влизането в стаята е ударила силен шамар на детето им. Вследствие Борислава се напикала, не можела да яде и не искала да ходи на училище. Имала контузия на лявата долночелюстна става и кръвонасядане на лицето. С излизането на майката на двора я пресреща бащата на Борислава.

Николай Величков ме нападна с юмруци, започна да ме души и да ме рита пред очите на много деца и учители, разказва Христина. Думите й потвърждава и възпитателка, която била в двора. Христина е завела дело срещу бащата, което предстои да се гледа в Районен съд Чепеларе. Двете семейства на децата в конфликта са съседи по къщи в квартал Сивковска. Според Христина децата постоянно играели заедно и били в къщата й и до конфликта никога не са имали проблеми.

Ако съм искала да набия детето им винаги съм можела да го направя без свидетели. Те ме съдят, защото искат да изкарат пари да си платят тока, нямат ток от 5 години, заявява Христина./ smolyanpress.net