Посещението на Страхил Ангелов при Асад не е лично (видео)

Политика

21-01-2014, 09:38

Автор:

Мира Боева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Ужасите на режима Асад! (снимки 18+)

"Оная" снимка на Станишев и Вигенин отпушила делото "Галерия"?

Божидар Димитров: Кристиан Вигенин извършва национално предстелство

Първанов: Предатели са тези, които подмениха вота на избирателите (Видео)

Георги Първанов: Хайде да разтревожим левицата!

БСП-Перник към Първанов: Другарю, върни пушката на стената

Режимът не е използвал химически оръжия, твърди Башар Асад

Башар Асад с послание до папа Франциск

Искам да живея и умра в Сирия, отсече Башар Асад

Башар Асад уверен, че ще победи

Башар Асад: Наградата за мир трябваше да е моя

Башар Асад: Няма да напусна властта

БСП забърка поредния дипломатически скандал

Борисов: Управляващите поставят България в безпрецедентна изолация

Страхил Ангелов: БСП загуби своята идентичност

Калфин: Очевидно Станишев е свръх възбуден

"Орешарски" - управление чрез трупане на дългове

Радан Кънев: Ресто, другарю Вигенин

Когато се срещаш с министри, си наясно какво искаш да кажеш и как да го направиш

"Попитайте делегатите от левицата, гостували при Башар Асад, колко пари са взели. Със сигурност са взели голяма сума пари. Разноските им до там са големи - пътни със самолет на 15 души делегация, кола после да ги превози от летището, престоя там. Със сигурност това не е "гражданско" посещение, защото гражданин не може да стигне до Асад".

Toва обяви в студиото на "Здравей, България" по Нова телевизия Мохамад Ал Бармауи – представител на сирийската опозиция у нас. Изказването му бе по повод видеозаписите от срещите на депутата от левицата Страхил Ангелов с хората на Башар Асад.

Според Мохамад Ал Бармауи са направени четири срещи - с премиера, с министъра на социалната политика и министъра на финансите и в Народното събрание.
"Подигравка е да кажеш, че това е било лично посещение, когато се срещаш с министри. Трябва да си наясно какво искаш да кажеш и как да го направиш", възмути се Мохамад Ал Бармауи.

В ефира на Нова тв той преведе за какво е разговарял Ангелов по време на срещите, а именно "надява се да информира България за случващото се в Сирия, извън медийното отразяване на ситуацията там".

Според Мохамад Ал Бармауи посещението на депутата от БСП Страхил Ангелов в Сирия е платено: "Взел е пари, както взеха и руснаците".
"Той наистина не казва името на Башар Асад, но подчертава, че иска да изгради по-добра връзка между Сирия и България, тоест с правителството. Той изтъква, че говори от позицията си на депутат", категоричен бе Мохамад Ал Бармауи.

 

Репортажът от сирийската държавна телевизия беше качен в Youtube от групата, нарекла се „Честни сирийци в България“.


 

Според субтитрите българите са се срещнали с председателя на Народното събрание Мохамад Жихад Аллахам и със зам.-министъра на външните работи Хамед Хасан. На някои от кадрите се различава бившият депутат от БСП проф. Захари Захариев.

„Посещението на депутата Страхил Ангелов в Сирия и едностранната му подкрепа за управляващия режим е безотговорен акт, който противоречи на принципната и балансирана позиция както на България, така и на БСП. Очаквам председателят на НС г-н Миков и председателят на ПГКБ г-н Станишев да предприемат необходимите действия за отстраняването му от поста председател на парламентарната група за приятелство със Сирия - при над 100 000 убити сирийци, милиони бежанци и вътрешно разселени, приятелството със Сирия не е тъждествено с приятелство с Асад!“. Това поиска от официалния си профил във Фейсбук външният ни министър Кристиан Вигенин.

Въпреки уверенията на външния министър на България пред чуждестранни медии, че това няма да се случи и външната политика на Република България е непроменена, въпреки уверенията на председателя на българското Народно събрание, че няма да има парламентарна делегация, която да подкрепи диктатора, избиващ народа на Сирия, се случи, гневно коментира във Фейсбук Нидал Алгафари.

Логично е да попитам дали това е позицията на председателя на парламентарната група, председател на БСП и на ПЕС. Подобна политика, давам мигач наляво, а завивам надясно може и да е способ, но в Европа и цивилизования свят се приема като лъжа и непредсказуемост, пита Нидал Алгафари.

Той припомня, че в деня, в който този народен представител от парламентарната група, ръководена от Станишев, е бил обгрижван от диктаторската власт, са избити стотици мирни граждани на Сирия.