Борисов: Управляващите поставят България в безпрецедентна изолация

Те тотално сринаха имиджа на България

Виждам едно тотално неразбиране на световните проблеми от управляващите. Техните международни скандали поставят страната ни в една безпрецедентна изолация.
Това написа във Фейсбук – профила си Бойко Борисов.
Депутат от БСП изразява подкрепа за режима на Башар Асад и се среща официално с председателя на сирийския парламент, а обяснението е още по-скандално – българският депутат сам инициирал посещението и пътувал на собствени разноски, подчерта лидерът на ГЕРБ.
По думите му, когато си депутат, не можеш да си организираш сам подобно посещение и подобни срещи на такова ниво, без никой да знае.
За всички е ясно, че той е изпратен там от своя лидер. Не бих се връщал към историята, ако социалистите не бяха отново на власт. Но те ни управляват и си задавам въпроса какво да очакваме от хора, които реагираха по аналогичен начин през 1991 година, пита Борисов.
Според него по време на пуча срещу Горбачов лидерът на социалистите Александър Лилов така и не успява “да получи информация какво става”.
По-късно си спомняте, че тези същите хора, които в момента ни управляват, изпратиха писмо за подкрепа на югославския диктатор Милошевич. Дори се появиха твърдения, че са посредничили между Саддам и Милошевич, пише още Борисов.
Той изтъква, че Сергей Станишев е заел страната на ливанската радикална организация „Хизбула” за атентата в Сарафово и снимката му още стои на техния сайт.
Лидерът на ГЕРБ е категоричен, че българският депутат от БСП не просто е злепоставил България, а е предизвикал международен скандал.
За първите шест месеца от мандата Орешарски е бил на три посещения и са му гостували двама премиери. За сравнение Сакскобургготски е имал шест посещения и шест официални гости, Станишев - 13 посещения и двама премиери са били в България. За първите шест месеца аз имах вече 11 официални посещения и трима премиери ми гостуваха в България, аргументира се Борисов.
Това правителство няма абсолютно никаква външнополитическа стратегия, те тотално сринаха имиджа на България и я вкараха в една безпрецедентна изолация. Настоявам за незабавната оставка на цялото правителство, защото лидерът на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев, който е изпратил депутата си в Сирия, умишлено дезертира от поста премиер, за да не понесе той отговорността, заключи лидерът на ГЕРБ.
Неговият статус можете да видите тук.