Петков: Целта е да се внушава усещане за страх

Абсурдни са твърденията, че АБВ имат договорки с ГЕРБ

Проблемът на партията е в ръководството й. Това е класически похват на злепоставяне и клеветене. Сега в някое провинциално пощенско гише ще се опитат да скалъпят нещо. Аз съм притеснен от въвличането на институциите в тази манипулация. 

Това каза бившият министър на вътрешните работи и член на БСП Румен Петков в предаването "Всяка неделя" по Нова телевизия.
Проблемът на нашите ръководители е, че възприемат БСП като телевизор. Проблемът на партията е в ръководството й. Те не изпълниха нито едно обещание към избирателите ни, обяви Румен Петков.
Според него истинското предателство е да предадеш тези, които са ти гласували доверие, а БСП предаде избирателите си.
Сега цяла седмица медиите ще са заети да отразяват сигналът за подслушването. Аз не мога да си обясня защо има такава омраза. С умиление гледам как "Атака" дерат ризи да подкрепят моята партия, което не е добре, допълни той.
Според Петков целта е да се внушава усещане за страх, а полза имат хората, които крепят статуквото - част от тях са във властта.
Когато горивото на един организъм е омразата, нищо добро не ни чака. Няколко дни преди да излезе тази манипулация аз разговарях с министър Йовчев и председателя на ДАНС, защото съм мнителен и усещах, че се готви манипулация, категоричен е бившият министър на вътрешните работи и член на БСП.
От аргументите, които бяха изложени, ако има подслушване, то не е от държавата и аз вярвам в това. Борисов сигурно има своите аргументи, че го подслушват, но лично аз считам, че в България има частни структури, които се занимават с това, обяви Румен Петков.
По думите му е важно да се знае, че когато добиван професионален опит се ползва за нечисти цели, това ще бъде наказано. Ако се допусне такъв тип гнусна клевета да се използва по този начин, това ще сломи усещането за справедливост у много хора, аргументира се той.
Румен Петков определи като абсурд твърденията, че АБВ имат договорки с ГЕРБ:
„Те са ни конкурент. Това са грозни и недопустими клевети. Жална ни майка като партия щом сме се докарали да се защитаваме с подобни пошли лъжи”.
Голямото предизвикателство пред АБВ е да изведе това общуване на друго ниво.
Ние сме в ситуация на кадрови погром. Няма област, в която БСП да е представена в стабилен кадрови ресурс. Ние все още нямаме следизборен доклад за загубата ни 2009 година. На конференцията на БСП в Пловдив не присъствах, защото ми се обадиха и ми казаха, че аз и още няколко областни управители не е желателно да присъстваме, заяви той.
За да не задаваме неудобни въпроси, не ни поканиха. Това е подличко. Аз очаквам да чуя за себе си всякакви гнилочи. Много е лесно да говориш зад гърба на хората, категоричен е Петков.
Станишев е извършил политическо предателство към милиони хора. Аз от Сергей чувам вече няколко път тежки закани и клетви как ще спечели следващите избори и той все ги губи. В това е последователен - да губи избори. Трябва да си мерят приказките, когато говорят за хора като мен, заключи бившият министър на вътрешните работи и член на БСП.