Партия с антибългарска кампания - любима на британците

Лидерът й Найджъл Фараж също печели одобрение

Ново проучване на общественото мнение сочи, че Партията на независимостта на Обединеното кралство, която се прочу с антибългарската си кампания на Острова, е най-обичаната от британците. В изследването, направено по поръчка на в-к „Индипендънт он съндей”, антиимгрантската партия е получила одобрението на 27% от запитаните.

26% са заявили, че предпочитат опозиционните лейбъристи, докато управляващите консерватори са на трето място с 25%. Техните коалиционни партньори, либералдемократите са четвърти с одобрение от едва 14%.
Лидерът на Партията на независимостта, Найджъл Фараж, също печели сериозно одобрение. Той е втори по популярност след премиера Дейвид Камерън. Изненадващите резултати потвърждават опасенията на останалите политици, че атиимигрантската организация може да спечели най-много гласове на евроизборите през май.
Очакванията са партията на Фараж да се представи добре и на британските общи избори догодина. 19% от запитаните казват, че биха гласували за нея, ако вотът беше утре. Това би я превърнало в трета политическа сила на Острова, след лейбъристите и консерваторите. Въпреки растящата си популярност, партията на Фараж продължава да шокира с обществените си изяви. В събота неин общински съветник заяви, че наводненията през последния месец в страната са божие наказание за това, че британският парламент узакони еднополовите бракове.