Гришо засипан с похвали, разпуска в леден басейн

Спорт

19-01-2014, 09:05

Автор:

DobrichUtre

Всичко от Автора

Григор Димитров беше засипан с похвали от идола си Роджър Федерер и Анди Мъри, след като днес елиминира и Милош Раонич от Откритото първенство на Австралия. Талантливият българин се справи с канадеца, надделявайки с 6:3, 3:6, 6:4, 7:6(10). Успехът на хасковлията е исторически за родния тенис, тъй като той стана първият българин, класирал се за 1/8-финал на турнир от Големия шлем, пише sportni.bg.

Следващият съперник на Гришо е испанецът Роберто Баутиста Агут, който отстрани 27-ия в схемата Беноа Пер след 6:2, 6:1, 6:4.
"Той е добро момче, №1 е. Винаги ни е било приятно да седнем и да си поговорим, да се пошегуваме малко. Харесва ми играта му. Да, определено напомня на моята, тъй като и двамата използваме бекхенд с една ръка и обичаме да играем атлетичен, офанзивен тенис", коментира Федерер.

"Важно е да се опази от контузии, а в същото време да тренира здраво и да играе много. Тази година е много важна в опита му да пробие в Топ 10. Смятам, че той притежава всичко необходимо, за да напредне", добави Федерер за Гришо.

Британецът Анди Мъри също похвали Григор.

"Не го познавам особено добре. Двамата обаче се разбираме. В добри отношения съм и с треньора му. По всичко личи, че Димитров е талантлив тенисист и се развива много през последните години. Играе добър тенис и записа важни победи в турнира до момента. Ще бъде интересно да видим докъде ще стигне", коментира Мъри.

Двамата взеха заедно ледена баня, а Димитров публикува снимката в профила си в Туитър.

"Мислите ли, че той се усмихва от радост заради ледената вана?", попита оттам Григор.

Мачът на 22-годишният хасковлия и Роберто Баутиста Агут ще бъде в понеделник. Това ще е четвърта среща на българина с Агут, а историята показва, че Гришо традиционно изпитва трудности срещу този противник - загуба с 4:6, 6:4, 2:6 на фючърс в Барселона през 2008 година, драматична победа след 4 спасени мачбола на чалънджъра в Орлеан (Франция) - 3:6, 6:2, 7:6(6), както и поражение с 4:6, 2:6 в Пекин през миналия сезон.