Отново мъгла в Пловдив

Мисия Пловдив

18-01-2014, 09:06

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Времето през януари: От минус 15 до плюс 15 градуса

Облачни, но сревнително топли за сезона ще са двата почивни дни в Пловдив. Температури около 10 градуса се очакват за събота, около 11 за неделя. Ще има лек вятър.

Преди пладне на места в Горнотракийската низина и в котловините ще има мъгла или ниска слоеста облачност, а след пладне видимостта ще се подобри.

Над планинските райони ще има разкъсана висока и средна облачност, която от югозапад ще продължи да се увеличава и вплътнява. Максималните температури ще бъдат в широки граници: от 3° до 7° в районите с по-трайна мъгла и между 9° и 14° в останалата част от страната. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН, съобщи Фокус.

Над планините ще има променлива облачност, по-значителна след пладне над масивите в Югозападна България. По върховете ще духа силен и временно бурен югозападен вятър. Топло време с максимална температура на височина 1200 метра - около 11°, на 2000 метра около 5°.

Атмосферното налягане ще се задържи близко до средното за януари.

В същото време жълт код заради мъгла е обявен за 13 области в страната. Код „жълто" е обявен за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново, Русе, като в тях преди обяд в равнинната част ще има мъгла, по-трайна по поречието на река Дунав. Жълт код е обявен още за областите София - град, Пловдив, Стара Загора, Хасково, Сливен, Ямбол и Бургас, където също ще има мъгла преди обяд.