Уикендът: Размисли, без страсти

Хороскоп

17-01-2014, 21:26

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Празния ход на Луната

Слънце в Козирог, Луна в Лъв - Дева. Астрологична прогноза за 18-19 януари

Събота с нищо няма да се отличава от предходните дни, освен разбира се с това, че за мнозина денят ще е почивен. Все така обаче, болшинството от хората ще се нуждаят от повечко внимание, изискванията към околните ще бъдат завишени, а емоционалните потребности като цяло -неудовлетворени. А наличието на достатъчно свободно време за да забележим тези досадни подробности, комбинирани с някои битови неуредици в сутрешните часове, могат сериозно да помрачат впечатленията ни от първата половина на деня. За жалост тревогите и недоволството ни няма да срещнат разбиране и съчувствие от останалите членове на семейството, поради което опазването на домашната хармония може да се окаже непосилна задача. Претенциите и изясняването на взаимоотношенията обаче, могат да задълбочат разногласията. Най-доброто решение за този ден е да си намерим занимание изискващо усамотение. В случай, че не можете да преглътнете огорчението си, е по-уместно да поизчакате до следобедните часове, за да дадете израз на емоциите си. Луната вече ще се движи на празен ход, и дори да не успеете да постигнете положителна промяна, то поне ще успеете да си излеете душата, без това да произведе неприятни последици.

Неделя ще бъде далеч по-приятен и организиран ден и ако не друго, то поне ще ни осигури прекрасни възможности да въведем повече порядък в ежедневието и бита си. Идеален за основно почистване на дома. Луната в Дева ще подкрепи аналитичните способности, благодарение на което във вечерните часове най-после ще можем да установим контрол над емоциите си. През първата половина на деня обаче, обмена и с Нептун, може да породи тотална липса на практичност и твърде голяма сантименталност. Адекватната оценка на думите и постъпките на околните също ще бъде затруднена, което в съчетание с подозрителната и критична природа на Девата, може тотално да изкриви представата ни за реалността. Опитайте се да овладеете внезапната склонност  да се вторачвате в детайли и да зацикляте в ненужни подробности. Тя ще ни бъде от полза едва във вечерните часове и в понеделник през деня.

Здраве, хранене и красота
Възможно е в събота да се събудите уморени, да почувствате внезапна отпадналост и апатия или влошаване в здравословното състояние. Възможно е действително да се нуждаете от повече почивка и лечение, но следва да сте наясно че в ден като този, съществува склонност към преувеличаване на същността на симптомите и състоянията,а пристъпите на хипохондрия са обичайно средство за привличане на внимание. Бъдете изключително внимателни при приема на лекарства! Планирайте грижите за здравето и външния вид на неделния следобед. Той е особено подходящ за отстраняване на козметични недостатъци, почистване на кожата и провеждане на разтоварваща диета.