На 20 януари изхвърлете лошите мисли на боклука

Облечете дрехи в ярки цветове

Следващия понеделник (20 януари) облечете дрехи в ярки цветове, за да преборите депресията в третия понеделник през януари, обявен за един от най-лошите дни от годината.
Студеното време, увеличените дългове след празниците, лошият хранителен режим и други вредни навици са сред причините този ден да е сред най-депресиращите дни в годината.
Въпреки препоръките на специалистите обаче всеки пети британец казва, че няма да облече цветни дрехи, защото не е професионално. Много по-вероятно е жените да послушат съветите на психолозите и да се облекат в ярки нюанси. 36% биха го направили в сравнение с 24 на сто от представителите на силния пол.
Експертите смятат, че схващането, че тъмните дрехи говорят за професионализъм е заблуда, отбелязва БГНЕС. "Очевидно имаме нужда от промяна на културата на работното място", смята д-р Лаура Дейвидсън от Центъра за психични изследвания във Великобритания.
Следващият понеделник си има и официално название - т.н. "син понеделник". Той цели да насърчи дискусия за психичното здраве на хората и как те могат да преборят стереотипите. "Просто призоваваме да носите цветни дрехи в най-сивия ден от годината", казва ученият.