17 януари: Еврика!

Слънце в Козирог, Луна в Лъв. Астрологична картина на деня

Петък оформя един малък оазис от положителни възможности в иначе противоречивите и динамични характеристики на настоящата седмица. Темите и ситуациите от вчерашното Пълнолуние ще продължат да ни занимават, но те така или иначе ще оформят астрологичния фон да края на януари, така че би било добре да използваме максимално всяка възможност за да си починем от тях. Меркурий и Уран днес ни приканват да пренасочим вниманието си към теми излизащи извън тесните рамки на битието, подавайки ни възможност да удовлетворим по интелектуални и духовни нужди. Освен това, изобретателността и находчивостта, с които те ни даряват, със сигурност ще послужат на онези, които са готови да излязат извън рамките на стереотипите, изградените навици и обичайните правила, за да намерят решения на сложни и заплетени житейски ситуации или проблеми, които до момента са възпрепятствали напредъка и реализацията на блестящи идеи. Струва си днес да поровим за необходимата информация, да посетим библиотека, книжарница, семинар или сбирка на съмишленици по интереси или просто да бъдем по внимателни и възприемчиви към разговорите на които ставаме свидетели и участници. Прочутия израз Еврика, вероятно е излязъл от устните на Архимед именно в ден като този, и от тогава се смята за символ на ненадейно хрумване, решаващо сложна задача.

Що се отнася до темата за партньорствата, която вероятно продължава да бъде фокусна точка в битието на мнозина, там напредъкът за сега ще бъде по-скоро деволюционен. Луната в Лъв подкрепя индивидуалните стремежи и не съдейства за реализацията на колективни интереси, поради което вероятно ще отбележите нулева склонност за удовлетворяване на нуждите и претенциите на половинката си. И разбира се, каквото почукало-такова се обадило. Възможно е събитията и преживяванията от първата половина на седмицата да ви наведат на мисълта, че сте сгрешили в изборът си на партньор. За съжаление подобни мисли и чувства, едва ли ще отшумят с отслабването на натиска и напрежението, но си струва за сега да ги възприемате най-вече като повод за самонаблюдение и анализ на връзката ви. Това е подходящ момент за преосмисляне на ценностите, осъзнаване на причините за липсата на хармония и комфорт в интимния живот и намиране на пътища за сближаване. Едва в края на февруари ще можем да бъдем сигурни, че изводите и преценките ни по темата са правилни и окончателни.

Работа и бизнес
Еврика може да се разнесе над бюрата и работните маси на онези, които са посветени на интелектуална и научна дейност или работят на ниво разработване на идейни проекти за бъдещи начинания. Разбира се, в случай че не страдат от липса на концентрация в работния процес поради интимни, битови и домашни проблеми занимаващи  съзнанието им. Денят осигурява и най-оптималните условия в краткосрочен план, за провеждане на преговори, особено ако се налага във връзка с тях да демонстрираме лични качества и способности. Гордостта и достойнството днес са услужливи помощници, тъй като вероятно няма да позволят приемането на неизгодни условия.

Здраве, хранене и красота
Дамите днес ще се стремят към подчертаване на блясъка и изискаността си и оценката на околните няма да закъснее. Това разбира се ще подкрепи самочувствието им, което ще има цялостен благотворен ефект в момент, когато женското здраве и психика са особено уязвими. Затова мили дами не се колебайте да подчертаете красотата си с всички познати и възможни средства. Разбира се без да прекалявате и не бъркайте изискаността с евтиния блясък. Въздържайте се и от експерименти с външния си вид-те ще имат по-скоро обратен ефект.

След пълнолунието процесите в тялото започват да се движат от вътре-навън и настъпва подходящ период за програми и процедури целящи почистване на кожата, пречистване на организма и редукция на теглото.