бТВ с нов шеф

От 1 февруари Павел Станчев ще заеме поста на Главен изпълнителен директор в бТВ

Досегашният изпълнителен директор в бТВ Вики Политова ще напусне в края на месеца, за да се заеме с други дейности.

 „Присъединяването ми към бТВ е голямо предизвикателство. Ще използвам цялата си енергия и опит, за да засилим водещата позиция на бТВ Media Group на телевизионния пазар в България, и място, където работят най-талантливите журналисти и телевизионни професионалисти", коментира Павел Станчев пред „24 часа”.

Кристоф Майнуш, Председател на Управителния Съвет на бТВ и Главен Изпълнителен Директор на Central European Media Enterprises Ltd. („СМЕ") , добави: „Павел е отлично подготвен да ръководи нашия екип в България.


Огромният му опит с медийни компании в Централна и Източна Европа, и особено в България, е идеална предпоставка за да продължи традицията на бТВ като лидер на пазара. Бих искал да благодаря на Вики за всеотдайността й към бТВ на различните й постове от самия старт на канала".


Павел Станчев има над 20-годишен медиен и телевизионен опит в Централна и Източна Европа. От 2013 година е главен изпълнителен директор на Антена Югоизточна Европа и ръководи няколко телевизии в Сърбия, Черна Гора и Словения. От 2004 до 2008 г. е главен изпълнителен директор на Нова ТВ в България. Бил е също изпълнителен директор на HBO Румъния, Eр Те Ел Хърватска и Канал Д Румъния.