Три училища в Пиринско с нови директори

Три училища на територията на РИО Благоевград от днес са с нови директори

Начело на професионална гимназия по текстил и облекло в Благоевград застава Кирилка Павлова, а училището в село Блатска, община Хаджидимово и гимназия „П. Яворов” в Петрич ще се ръководят от Юсеин Гърбев и Анка Янчева.

Нов конкурс за директор ще бъде проведен в Професионалната гимназия по селско стопанство и туризъм в Банско. Там липсваше желаещ да седне на директорския стол след като временно изпълняващия длъжността Лиляна Тодева е в майчинство, а я замества Даниела Касапинова, предаде е-79.

Всички останали 8 кандидати явили се на конкурса за директори попълваха тест, след който се явиха и на интервю. Само един отпадна по време на теста. Временно изпълняващите длъжността директор в училището в село Блатска и гимназията в Петрич са и новите директори на учебните заведения, след като спечелиха конкурса.

„За професионалната гимназия по текстил и облекло се явиха 5 кандидати. Най-успешно се представи Кирилка Павлова, която и в момента работи в училището. Временно изпълняващата длъжността Димитрина Иванова е класирана на второ място”, каза Васко Павлов, началник отдел "Инспектиране и организационно - методическа дейност". 

Предстои началникът на Регионалния инспекторат по образованието Огнян Соколов да назначи директорите спечелили конкурсите.