Борисов: Месеци наред Петното беше недосегаем (Обновен)

Месеци наред той беше водач на „България с цензура''

Отново се наложи главният прокурор да мие очите на МВР и ДАНС.

Tова каза пред Агенция "Фокус" лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по повод ареста на Бисер Миланов по прякор Петното и искането на главния прокурор да му бъдат предоставени всички разследвания и досъдебни производства, свързани с Миланов. Според лидера на ГЕРБ от февруари този човек безчинства из страната, заедно с „България с цензура” и се явява като гледна точка във фейсбук, в интернет.
Дава изявления от Министерски съвет и участва в срещи с Орешарски. Месеци наред той беше водач на „България с цензура”, допълни Борисов.
Той е категоричен, че се налага главният прокурор лично да се намесва, да издава заповед да го арестува и да му връща делата.
В случая - само мога да поздравя за пореден път главния прокурор, че свърши нещо, което толкова време не беше свършено от МВР, коментира Борисов.
„Но озадачението ми идва от това, че месеци наред този човек беше недосегаем.

С Орешарски, с Бареков, той беше герой. Най-точно, може да се види в неговия фейсбук октомври месец какво е публикувал. Вчера, при ареста, това, което видях по новините беше, че той е свалил правителството на ГЕРБ, което твърди и Бареков, и в същото време сега не му плащали квартирата. Той си казва – и във фейсбук, и вчера, кои са му господарите и поръчителите, заключи Бойко Борисов.

Малко по-късно във Фейсбук профила си той написа:

Искам да бъде направена проверка кой нарушава Закона за специалните разузнавателни средства и следи и подслушва дома ми.

Първанов в Банкя никога не е идвал. Докато аз съм председател на ГЕРБ, коалиция между ГЕРБ и АБВ няма да има, категоричен е Борисов.

Лидерът на ГЕРБ казва, че ако не се разкрие кой стои зад този скандал, ще счита, че всичко е политическа поръчка на обръчите от фирми и допълва, че зад тези компромати стоят ДПС и Моника.