Борисов сезира главния прокурор срещу Патрашкова

Наказанието е 10 години затвор

Сигналът е срещу Кристина Патрашкова и това, което тя е казала вчера – за наличието на записи на разговори между мен, Георги Първанов и Румен Петков, за записи от дома ми, за предупреждението ми от Местан и Цонев, че такива записи ще излизат.
Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в парламента.

По старата ченгеджийска схема – през „Галерия”, някой уж дал, някой уж притежавал, някой уж еди-какво си казал, допълни още той.
Борисов подчерта, че не може да разбере защо месеци наред се твърди, че по време на неговото управление е имало подслушвания, след като е бил разпространен запис само от неговия дом.
Затова сега отивам при прокурора, в деловодството да си внеса жалбата и се надявам този път извършителят да бъде задържан, наказанието е 10 години затвор, заяви лидерът на ГЕРБ.
На въпрос как ще коментира изказването на Лютви Местан за коалиция между Борисов и Първанов, Борисов отговори: Не според Лютви Местан, според коалиция обръчи от фирми, защото БСП и ДПС е коалицията от обръчи от фирми. Нека не се прави на толкова интересен, защото е много притеснен – и той, и всички от БСП.
По-рано днес Георги Първанов от ефира на НТВ беше категоричен: Не съм бил никога в Банкя, не знам къде е къщата на Борисов и среща между нас не е имало. Ще съдя редакцията, която твърди това и всеки, който твърди такова нещо.