Ковачев: В България броди призракът на задкулисието, воден от бившите комунистически агенти

С умерен оптимизъм приемам положителните финансови и икономически сигнали от някои страни-членки, включително и от Гърция. Но, г-н Самарас, кризата все още е в душите на много от европейските граждани, така че пред Гръцкото председателство остават предизвикателствата за връщане към растеж и привличане на инвестиции на нашия континент. Това заяви евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Ковачев по време на заседанието на парламента в Страсбург, на което бяха обсъдени приоритетите на гръцкото председателство на Съвета на ЕС.

В краткосрочен план в следващите шест месеца ще трябва да вземем солидарни решения за справяне с бежанския въпрос, успешно провеждане на изборите за Европейски парламент и бързо стартиране на новия програмен период. Трябва да се даде отпор на популизма и на злоупотребата с темата за свободното движение на работници. Сигурен съм, г-н Самарас, че разбирате, че политическата ситуация в България също представлява сериозно предизвикателство‘‘, посочи Ковачев. Той бе категоричен, че българското правителство на БСП и ДПС е държано на власт от анти-европейска, ксенофобска партия, позволяваща си безпрецедентно поведение, което не се осъжда от българските социалисти, чиито председател е председателя на Европейските социалисти, от страх да не загуби подкрепата им и да не падне от власт.
По думите му - споразумението за Южен поток, подписано през 2008г, не отговаря на Европейското законодателство. ,,Аз смятам, че това споразумение трябва да бъде приведено в съответствие с европейското законодателство и за това Ви призовавам, г-н Самарас, да дадете мандат от Съвета на Европейската комисия да води преговорите с Русия по този въпрос. В противен случай, Съда на ЕС ще трябва да се занимава със страните членки, които са подписали това споразумение‘‘, заяви евродепутатът.
В България броди призракът на задкулисието, воден от бившите
комунистически агенти на "Държавна Сигурност", чийто резултат е липса на ефективна борба срещу корупцията, ксенофобия и анти-европейски сделки. И това се случва с благословията на председателя на европейските социалисти Сергей Станишев, мандатоносител на сегашното българско правителство, каза в заключение Андрей Ковачев.