Най-българският филм за Индия с премиера в Бургас

Бургас Лайф

15-01-2014, 13:20

Снимка:

vijburgas.com

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Завладяващи фотоси разказват приказки от Индия в центъра на Бургас

Уникална 30-минутна приказка разказва за живота на племето Тода

По-малко от 30 минути показват една реална, въздействаща и приказна история през очите на едно дете в дебрите на тъмна Индия. "Приказката Нилгири" е заснета и разказана от иднологът от Бургас Донка Костадинова и режисьорът Христо Димитров – Хиндо.

Филмът, заснет от Донка Костадинова след една година живот в непрестъпните джунгли на планината Килгари и в едно от уникалните племена в Индия – Тода, ще бъде представен на 24 януари в театър "Адриана Будевска".

Преди това обаче той ще има премиера в София. "Целта ни беше да покажем живота на племето и през нашите очи, но най-вече така, както биха го направили неговете членове и така, както самите те го вижат. Така, че нашата най-важна задача ще бъде след прожекциите тук ние да го отнесем в Индия за да могат да го видят тези хора", разказа Донка Костадинова.

Заедно с "Приказката Нилгири" на 24 януари в театъра в града ще бъде излъчена и другата лента на бургаския актьор и режисьор – Хиндо. "Огледалото на една дама" е артпроект, който събира на едно място много послания и три изкуства, с общо послание.

"Това, което зрителите ще видят е кино версия на изложбата ми от преди 3 години с над 120 фотографии на една жена, движение, балет и музика...в основата на всичко това стои жената", коментира Хиндо. "Огледалото на една дама" е с хореограф Петя Стойкова и изпълнител Петя Попова.