15 януари: Да бъдем мъдри и благородни

Слънце в Козирог, Луна в Рак. Астрологична картина на деня

Бурни страсти и вълнения ни очакват в сряда и обещават един наситен с емоции ден. Мнозина ще бъдат изправени пред необходимостта да решават сложни, конфликти ситуации касаещи лични и делови взаимоотношения, или финансови въпроси.

Пълнолунието настъпва утре, в ранните часове на деня, но още днес ще усещаме напрежението породено от максималното разгръщане на всички съществуващи ситуации и особено на онези от тях които досега упорито сме избягвали. Очаква ни поредното изпитание за устойчивостта на интимните връзки, чрез случки и разговори от които дамите ще останат огорчени, а техните половинки меко казано потресени, преди всичко от собственото си безсилие. Сами разбирате че подобна ситуация няма как да бъде преодоляна без желание за компромис от двете страни, а в случай, че такова липсва е възможно да настъпи временно прекратяване на взаимоотношенията. Дали то ще бъде окончателно, ще разберем в началото на март, когато Марс и Венера най-после ще разрешат спора помежду си. Ретроградната Венера в Козирог сега ни приканва да преосмислим своето отношение към партньорствата, сериозността и дълбочината на чувствата си и готовността да поемем отговорност за тях. Поетичните обяснения и гръмките декларации няма да са на почит-ще трябва да заемем ясни позиции и да ги подкрепим със знакови постъпки.

Дома и взаимоотношенията в него ще бъдат централна тема в днес и утре. Децата ще изискват по-голямо внимание от обичайното и ще се нуждаят от нашата помощ. Възрастните родители пък-напротив, ще бъдат източник на помощ и мъдрост от чиято подкрепа не бива да се лишаваме. Вслушайте се в съветите им, дори и да са придружени със сурово и поучително мъмрене. Очакват ни и разходи, по големи от обичайното, свързани с желанието и необходимостта да осигурим повече домашен уют и да се погрижим за своите близки.

Стремежът да оказваме подкрепа и защита на околните, а при нужда и на себе си, днес ще се проявява от само-себе си. Не отказвайте покровителството си никому, а при нужда потърсете такова от някой друг. Пълнолунието е лупа за всичките ни постъпки. Нека изпълним реалността си с добрини, за да не остане място за злините.

Работа и бизнес
Денят определено ще бъде изпълнен със събития и преживявания които ще ни държат далеч от деловото настроение. Въпреки това не допускайте да проявявате немърливост към служебните си задължения. Професионализмът ви ще бъде забелязан и поощрен. Периодът е крайно неблагоприятен за делови преговори, оформяне на споразумения и подписване на договори.

Здраве, хранене и красота
Днес е желателно да отделим достатъчно време на хигиената у дома, да въведем в порядък в него и да изхвърлим онези вещи и предмети, които отдавна отнемат от простора и уюта му. Освен чисто практичните ползи, това упражнение ще има ефект и върху постигането и съхраняването на емоционален баланс.

Денят е опасен за здравето и може да доведе до усложнения в съществуващи заболявания, ако мерките за лечение не бъдат предприети навреме. Това касае изключително много възпалителни процеси и хронични заболявания, особено при жените. Избягвайте каквито и да било хирургични манипулации, освен разбира се в живото спасяващи ситуации.

Организма е изключително чувствителен към храната. В случай, че здравословното ви състояние позволява, можете да преминете на по-разтоварващ хранителен режим. Гладуването обаче може да породи емоционален дискомфорт, затова хапвайте по малко, предимно плодове, зеленчуци и течни храни.