Първанов: Предатели са тези, които подмениха вота на избирателите (Видео)

Пеевски още по-пламенно защитава Станишев

Разделението идва от това, че едни хора, оказали се на върха на БСП, не без мое съдействие, теглиха тебеширената линия и казаха тези са добри, онези са лоши. Ако правиш силна политика, ще гласуват за теб! Ако се дъниш, ако се проваляш, отливът е неизбежен, ще изберат друг. Не може слабите лидери да разчитат вечно на партийната вярност.
Това заяви Георги Първанов по време на пресконференция на "АБВ" в зала 7 на НДК.
Постигнал съм всичко в политиката. Не съм присъствал на обсъжданията за шеф на ДАНС. Председателят на партията в парламента пламенно защитава тази кандидатура. Сега от своя страна той има нужда от защита и Пеевски още по-пламенно защитава Станишев – нещата се виждат. Това е порочна тенденция, за която хората трябва да разберат, апелира Първанов.
Припомняме в Bulgariautre.bg можете да прочетете материал по темата: Георги Първанов: Хайде да разтревожим левицата!
По време на изявлението бившият президент посочи - лявото пространство се нуждае от по-модерна политика, от катарзис, предатели са тези, подменили вота на избирателите.
Според него е неясна формулата на сегашното управление. Дайте да видим - по какви принципи, по какви механизми се кадрува днес, става дума за това какви хора изпращаме в управлението, допълни още Първанов.
Решенията в БСП се взимат от един много тесен кръг, дори не от ръководството на БСП. То изпълнява решения, които се взимат другаде, спуснати от друго място. Ръководството на БСП е в тежка зависимост, подчерта бившият президент.
По време на пресконференцията стана ясно, че АБВ ще участва с отделна от БСП листа на изборите за Европейски парламент през май, като начело на листата ще бъде сегашният евродепутат от БСП и бивш външен министър в кабинета на Станишев Ивайло Калфин.
За участие във вота ще използваме коалиция от партии, чиито имена обаче няма да спомена. Свидетел съм на натиск, какъвто българският преход не познава. Не съм допускал, че с позволени и непозволени средства ще се стигне дотук, каза Георги Първанов.
Той припомни, че когато е замразил проекта АБВ, е казал, че АБВ е като пушката на стената, която ще гръмне в третото действие. Надявах се да не се наложи, но събитията в българската политика го наложиха, обясни той.
Ще се борим против менте национализма, който виждаме през последните дни. Ще се борим с конфронтацията, омразата. Не може те да бъдат движещата сила в обществото. Без съгласие по ключови важни теми, без съединение, без диалог и дебати по приоритетите за българската политика, България е загубена, нямаме бъдеще като нация. Това са част от приоритетите на АБВ.
Ще дадем възможност на хората, които мислят различно от „Позитано”, хора, които имат различна визия за развитието на България, да гласуват за нас. Нека да дадем възможност на хората да гласуват по съвест, не по партийна дисциплина, изтъкна Първанов.