На крак, о парии презрени!

Кой изнасили БСП... кой? Кой?

Днес сутрешните блокове предложиха уродлив римейк на популярния хит от близкото минало – „Партизан за бой се стяга“.

Само че не метна пушка на рамо а награби шофьор, парламентарна лимузина и като панаирджийска мечка заобикаля из студията на Клета Майка България.
Всевъзможни Кутевци, Дъревци и Стойчевци в наркомански транс забълваха заклинания и проклетии срещу Първанов и хората му. Не че самият той няма трески за дялане. Но след като е чак такъв политически труп, както щедро пророкуват горепосочените, защо по дяволите плъзнаха като марокански скакалци, де що видят журналист и микрофон, да обясняват как начинанието било обречено в зародиш, как бел ден не е видял всеки щом е тръгнал да дърпа килимчето под Сергей.
Прави са коментаторите на политическите процеси у нас, пишейки че в момента по-демократична партия от БСП у нас няма. Това по устав е така, но на практика – йок. Само за няколко години по стар партизански обичай, наследен от бащите шумкари, лидерът Станишев се обгради от отряд верни преторианци, посичащи и гонещи всеки дръзнал да се обяви срещу правата партийна повеля, спусната от „Позитаник“. В резултат от което БСП уж има властта, ама май социалистите в кабинета „Орешарски“ са по-малко от хората на СДС. Парадоксално, но факт.
Столетницата е изнасилена брутално от ДПС, а напролет се задава поредна катастрофа на идните избори, нищо че придворните Райчевци и Колевци пророкуват най-накрая изборна победа за „червените“. Защото както казва Румен Петков: „Няма избори, които Станишев да не може да изгуби“.
Всъщност вечно вторият ни бивш премиер успя да изведе БСП до една победа – пирова през 2005г. Защото друг му беше поднесъл на тепсия убедителния триумф, а Сергей накрая пак съумя някакси да оплете конците.
Вечно втори евроидиоти, така враговете на футболния Левски наричат „сините“ от София. Ама този прякор ще отива и на „червените“ от „Позитаник“.