Борусия Дортмунд идва за турнир в Бургас

Контактът с немците осъществява заместник-председателя на ДФК "Звездичка" Кеворк Дадурян

Футболна школа "Звездичка" вдига още повече летвата в детския футбол у нас. Бургаският клуб ще организира втори пореден международен турнир в морския град през месец юни. Този път участниците ще са двойно повече, а надпреварата за малките футболисти ще е в две възрасти- 2003/ 2004г. и селекцията извоювала требъл през миналата година- родени 2005/ 2006 г.

Очаква се в Бургас да пристигне европейския гранд Борусия Дортмунд - клуб с достатъчно богата биография, а възпитаниците му в ранна футболна възраст са страшилище за съперниците в детската Бундеслига. Контактът с немците осъществява заместник-председателя на ДФК "Звездичка" Кеворк Дадурян, който с посредничеството на общи познати е провел предварителни разговори със звездата на тима при мъжете Хенрих Мхитарян.
Очертава се трайно партньорство между двата клуба и по всичко личи, че ако програмата им позволява, "жълто-черните" ще летят до Бургас и неминуемо ще вдигнат нивото на състезанието.
Председателят на "Звездичка" Петър Алексиев има уверение от Стяуа, че и през тази година ще има румънска селекция в турнира, организиран от бургаската школа и местната община. Двата тима задълбочиха контактите си наскоро след проведен съвместен семинар в морския град за усъвършенстване знанията и уменията на бургаските "звездички".
Другата приятна изненада в международния турнир се очертава да бъде швейцарския Базел на Иван Иванов. Най-добрият роден футболист за 2013 година се очаква да окаже съдействие при необходимост. Той е в отлични отношения с помощник-треньора на любимия му ЦСКА Анатоли Нанков, а последният е почетен президент на ДФК "Звездичка". Наши клубове проявяват сериозен интерес да участват в интригуващата спортна проява, която през миналата година получи отлична оценка от специалистите.