Мистериозни ледени топки изпълниха езерото Мичигън (видео)

Огромна изненада поднесе езерото Мичигън, което по изключително мистериозен начин се изпълни с ледени топки

Няколко дни след замръзването на Ниагарския водопад, други мистерии отново ни поднасят ледени изненади. Големи езера, разположени в САЩ и Канада замръзват. Факт, който учените не са наблюдавали досега.

Преди дни подобна изненада поднесе и езерото Мичигън, което се изпълни с мистериозни ледени топки. Гледката на плуващите ледени сфери е изключителна, а произходът им е обяснен от учените по доста интересен начин.

Те твърдят, че ледените топчета са се появили след като частици лед са се откъснали от ледените късове, покриващи на места водите на езерото Мичиган. След това, в следствие на вълните причинени от ветрове, те са се оформили като сфери.

Без значение как са е появил, уникалният природен феномен се превърна в истинска сензация в интернет пространството. Очевидци на мистерията твърдят, че всяка една от ледените топки тежи средно по 75 кг. 

Местните жители разказват, че подобно нещо не са виждали от години, съобщава в. „Мирър“. Мистерията толкова ги е запленила, че те приемат тайнствените ледени топки като предзнаменование от природата към тях.