Диамантът - любов завинаги. Не се купува!

Общество

13-01-2014, 12:10

Автор:

Румяна Димитрова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Гайд на съвременния джентълмен за секса за една вечер

Сексуалните жестове, които го издават...

Перфектната разлика във възрастта между двама партньори

Сензация:Пръстен - убиец от 14 век откриха на нос Калиакра

Деми Мур продаде годежния си пръстен за $ 250 000

Пръстен спира хъркането?

ШОК: Любовник подари на Галена диаманти

На Юпитер и Сатурн валят диаманти!

Продават син диамант за $19 млн.

Мадона показа диамантени зъби

Сватбени халки от черно злато - последният писък на модата

Защо венчалната халка се носи на безименния пръст?

Мъжете го правят по-често от жените?

Кой е най-желаният комплимент за жените?

Защо жените си падат по мъжете без коса – защото те са по-добри в леглото?

Коя е любимата поза на мъжете и колко често те трябва да правят секс?

Лейди Гага ще се венчае във Венеция?

Романтика и приключения? Опасна комбинация

Еротична храна за спалнята

Ананас и канела преди секс

Симулиране на секс пред публика

Изключителен камък, усилва мощно енергията на притежателя си – ако е лош човек, дори отрицателната

През 1477 г. херцог Максимилиан I Австрийски подарява пръстен с диамант на Мери Бургундска като знак за годеж. Поставя го на третия пръст на лявата й ръка, който според древните египтяни имал вена, водеща директно към сърцето. Тя приема предложението и така се ражда годежният пръстен с диамант.
В Средновековна Венеция бързо се разпространява традицията годежният пръстен да е с диамант. Тогава се е смятало, че диамантите са магически камъни, създадени от пламъците на любовта и макар да са били доста редки и скъпи, достъпни само за богатите, тенденцията да се използват диаманти в направата на годежни пръстени, се утвърждава през 19 в. По това време са открити големи залежи на диаманти в Южна Америка. Скоро те стават по достъпни за повече хора.
Днес годежните пръстени задължително са с диамант, заради красотата на този необикновен камък , който е символ на сила и дълголетие, твърдост на взаимоотношенията, любов и привързаност.

Ето защо казваме, че диамантът е завинаги, както и годежният пръстен, който е със специално значение за нас и половинката ни. Според символиката камъкът има изключителна сила, дарява с власт, лекува и привлича свръх-способности. Не се купува, а подарява. Не е за всеки заради магическите си способности да влияе и засилва емоциите на човека, който го носи. Ако е добър- хубаво, но, ако отрицателните му мисли, енергия преобладават, то тогава – лошо...Поверието гласи, че диамантът би могъл да предизвика и ясновидски способности или да засили предчувствията.
Диамантът (от гръцката дума ἀδάμας - несломим, несъкрушим), наричан е също и елмаз (на руски - "алмаз"). Има много висока химична и физична устойчивост — не се разтваря в киселини и основи и практически не се износва. Диамантът има няколко уникални качества, ненадминати в природата от нито един друг минерал. Той е най-твърдото естествено природно вещество, най-добрият проводник на топлината, има най-високата точка на топене и най-голям показател на пречупване на светлината от всички минерали е използвали разнородни материали - коноп, кожа, кости, слонова кост и т.н.
Смятало се, че на върха на стрелите на Купидон има диаманти. От времето, когато били открити първите диаманти, те били свързани с различни легенди. Гърците вярвали, че огънят в диаманта отразява вечния пламък на любовта. 
Древните гърци смятали, че диамантите са божествени сълзи със свръхестествена сила. Годежните пръстени в Гърция са били изработвани предимно от желязо, въпреки, че по-богатите използвали по-скъпи метали като мед, сребро или злато.
При Римляните годежният пръстен за тях е бил символ на собственост, освен на любов. Техните годежни пръстени са били от желязо, като символ на сила и издържливост.
В Близкия Изток годежният пръстен е и сватбен (брачна халка) и е символ най-вече на смирение и търпение. Назад във времето той е представлявал златна лента със съединени краища, образуващи окръжност. Съпругите са били принудени да носят пръстенът, връчен им съпругът им. И когато той пътувал надалеч, след завръщането си проверявал дали някоя от съпругите му е свалила сватбения си пръстен, и ако не е, то проблясващият пръстен върху ръката и, е бил сигурно потвърждение за лоялността на съпругата към завърналия се от път съпруг.
През Средните векове се утвърждава пожелателно изискване годежният пръстен да е с рубин, който с червеният си цвят се разглеждал като символ на огнена любов. Сапфирите също са били популярни почти наравно с рубините, защото те са сини като небето, което е начало на началата, където се ражда любовта.
Някои култури, особено в рамките на Британските острови изработвали годежният пръстен само от метал, чийто дизайн символизирал вяра и доверие.

Двете вплетени ръце с корона със сърце над тях символизирали разбирателството, любовта и приятелството между мъжа и жената както лоялност и вярност между двамата.
Италианците налагат сребърните годежни пръстени, украсени с множество гравюри и изпълнение с черен емайл. Не много по-късно се утвърждава неписаното изискване годежният пръстен да е златен. Така е и до днес...