Ще водим по-активна социална политика, зарече се Орешарски

Не смея да твърдя, че това положение се е подобрило драстично, но работим в тази посока, каза премиерът

 С ускоряването на икономическия растеж ще можем да водим и по-активна социална политика.

Това заяви министър-председателят Пламен Орешарски по ТВ7.

"Стъпките, които продължаваме да правим, включително и чрез Бюджет 2014, дават една малка стъпка за подобряването на материалното положение на най-бедните наши съграждани. Не смея да твърдя, че това положение се е подобрило драстично, но работим в тази посока и първите признаци вече се чувстват", подчерта министър-председателят.

Той смята, че реформи в смисъла на 90-те години на миналия век не са ни нужни. "Основните реформи са извършени, много от секторите и системите вече са реформирани", посочи Орешарски. Според него главният проблем е в подобряването на работата на тези системи, фините им настройки.  "Ще се концентрираме върху подобряването на административните услуги – в интерес на бизнеса и гражданите ", добави още той.

Попитан за контактите му със западни лидери Орешарски заяви: "Всички важни въпроси се решават на Европейските съвети. Това е място за контакти и интензивни разговори между лидерите на държавите-членки".

Министър-председателят коментира и отношенията си с държавния глава. "От моя страна няма промяна в отношението към президента. От началото на мандата си се отнасям с необходимото уважение към президентската институция", заяви Орешарски и добави: "Винаги сме имали с президента добросъседски отношение в прекия и преносния смисъл. Виждаме се периодично и разменяме мнения по важните и трудни въпроси".