Британски бизнесмен: Британците са разглезени, затова наемам българи и румънци

Шефът на таксиметрова компания твърди, че работната етика на източноевропейците е на десет пъти по-високо ниво

Британски собственик на таксиметрова фирма от Нюпорт споделя, че е бил принуден да наеме две трети от своята работна сила от Източна Европа.

Причината - британците са прекалено мързеливи и единственото, което ги интересува е как да се докопат до помощи, но не и да работят.

Бизнесменът Тери Спунър, на 42 години, критикува разглезеното британско общество. Според него сънародниците му предпочитат да вземат държавни подаяния, вместо да си намерят работа, затова той се принудил да наеме на български и румънски шофьори. Преди 18 месеца, когато му трябвали служители, наел само българи и румънци, защото нямало нито един местен, който да се кандидатира за работа.

Шефът на таксиметрова компания твърди, че работната етика на източноевропейците е на десет пъти по-високо ниво, отколкото на местните работници, които са били известни с кръшкането си от работа.

Днес Спунър, който стартира бизнеса си със съпругата си Ема преди 14 години казва: "Трудно ни беше, а проблемът идваше и от там че ние много трудно наемахме източноевропейците, защото ограниченията за работа и оформянето на документите ни спъваха. За персонал от местни и дума не можеше да става."

Спунър е много доволен от източноевропейските си работници. Те са висококвалифицирани, съвестни и усърдни. В родината си са работили за 300 евро на месец - пари, които при него изкарват за седмица, за разлика от мързеливите му по неговите думи сънародници, които не намират смисъл да ходят на работа при щедрите подаяния, които получават от държавата.