Енергийните вампири или как да се предпазим от тях

Избягвайте тези хора, не ги допускайте до себе си

Що за чудо са енергийните вампири? Преди всичко – те са обикновени хора, които едва ли биха се уплашили от дневна светлина, миризма на чесън или светена вода. Специалистите смятат, че енергийните вампири могат да бъдат разделени на два типа: едните съзнателно отнемат психична енергия от хората, а другите изобщо не осъзнават, че лишават другите от сили. Смята се, че вампиризмът може да се прояви още при малкото дете. Жестокото отношение към животните, капризите и взискателността към родителите – това са първите признаци, по които може да се определи енергийният вампир. При детето това вероятно става на подсъзнателно ниво. Ако с възрастта обаче човек не се опитва да се променя или по някаква причина външните условия не му позволяват да го направи – тогава той става съзнателен енергиен вампир.

Как се случва всичко?

Най-обикновен пример за енергиен вампиризъм е кавгата и обикновено провокатор на подобни ситуации е точно вампирът. Той се нуждае от енергията, която ще отдадете, като излезете извън кожата си от яд. И не става дума само за близки и познати, а и за съвсем случайни хора в трамвая, с които неусетно се скарвате заради някаква глупост. Ревнивците също са част от „племето“ на енергийните вампири – те са подозрителни и недоверчиви, което определено мъчи партньора им. Всички тези провокатори на скандали са от типа „активни“ или „слънчеви“ вампири. Те се хранят с отделяната отрицателна енергия – ако викате ядосано, хвърляте злобни обвинения или просто проявявате страх, осигурявате прекрасно енергийно „меню“ за вампира.

Как да се спасите?

Просто запазете спокойствие. Не си позволявайте да изпадате в истерия, да викате, да не сдържате нервите си.А ако не можете да изтърпите тази провокация и усещате, че нещата вървят към вашето избухване, просто избягайте – махнете се, за да се предпазите.

Не си мислете, че със сигурност ще изловите енергийния вампир, като откриете кой най-често ви вбесява. Има и други вампири, които са доста по-прикрити и обикновено към тях изпитваме респект или съжаление. Това са „пасивните“ (или наричани още „лунни“) вампири. След подобен контакт човек очаква да се чувства добре, защото е изслушал чуждата беда и се е опитал да помогне с разбиране и съчувствие. А става точно обратното: чувствате се като изсмукани, опустошени и слаби. Дори може да се разплачете без причина или да чувствате озлобление към най-близките си.