Какво ви трябва за една стабилна връзка

Животът

11-01-2014, 21:14

Снимка:

Интернет

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Винаги има значение за каква връзка става въпрос – интимна, приятелска, професионална, роднинска.

Има пет качества, които важат за една интимна връзка, по такъв начин, че я правят мечтана. И вие трябва да ги притежавате ако искате и вашата да е такава.

Колкото по – небрежно се отнасяте към взаимоотношенията си с даден човек, толкова по – трудно ще ви бъде да инвестирате време и енергия, за да  изградите силна връзка по между ви.

Знайте, че качеството на връзката е много по-важно от количеството връзки, които имате.

Взаимно се наслаждавайте един на друг

Това е глупаво да се влиза в отношения с някого (бизнес, лични или интимни), когато няма взаимно удоволствие от компанията на участващите в отношенията.

Разбира се, че всички хора са различни и имат различни интереси и предпочитания, но ви е нужно само едно нещо, в което и двамата намирате удоволствие и удовлетворение от това да го споделяте заедно.

Взаимно уважение

Няма връзка, която да се развива в добра насока, когато липсва взаимното отношение между партньорите. Това е много важно нещо, но повечето хора го пренебрегват. Уважението означава много неща. Спазването на лично пространство, приемането на ценностите на другия, недостатъците му и т.н.  Това е абсолютно необходимо за една успешна връзка.

Споделени преживявания

Една от радостите на връзката са споделените преживявания. Това е част от лепилото, което ви държи двамата заедно. Трябва да сте преминали през някои преживявания заедно, които да дадат на връзката ви значение. Колкото повече споделени преживявания имате, толкова по-силна е тя.

Реципрочност

В една връзка трябва да има равенство на чувствата. В смисъл, ако получавате по – малко отколкото давате, то не съмнено ще ви писне един ден. И обратното ако давате по – малко, отколкото получавате, то на партньорът ви няма да му е никак приятно и ще се чувства все едно крадете от него. Затова равновесието е много важно нещо, то е един вид златната среда на перфектните взаимоотношения между двама души.

Доверие

Ние често си мислим за доверие по отношение на интимните отношения. Всички дългосрочни взаимоотношения трябва да бъдат изградени върху солидна основа на взаимно доверие. Без доверие не съществува основа за бъдещето. Без основа, връзката е обречена на неуспех.