Изписват част от натровените деца в Сливенско

Общество

11-01-2014, 10:20

Автор:

Мирослава Александрова

Всичко от Автора

Още по Темата:

70 деца в Сливенско се натровиха от училищна храна

Няма опасност за живота на нито едно от децата

Част от децата, постъпили снощи с хранително натравяне, чието състояние е добро, ще бъдат изписани от областната болница на Сливен “Д-р Иван Селимински”.

Вчера вечерта, от постъпилите близо 100 деца, 30 са оставени на домашно лечение. Над 60 обаче са били оставени в болница. Тези, чието състояние се е подобрило, ще бъдат изписани.

Няма опасност за живота на нито едно от децата. Няколко от тях са били обезводнени, но са предприети всички мерки за подобряване на състоянието им. Учениците са на възраст от 7 до 15 години. При всички постъпили се наблюдава един общ симптом - повръщане.

Болните деца са от селата Стара река, Гавраилово, Струпец, Калояново, Камен и др.. Там училищата се снабдяват с храна от обща кухня.

Най-вероятно става въпрос за хранително отравяне със супа, която децата са консумирали в петък. Със заповед на Директора на ОДБХ - Сливен фирмата за кетъринг, приготвила храната, е затворена. Екипът от инспектори към ОДБХ - Сливен е взел проби от храната, както и натривки от ръцете на персонала и работния инвентар в кухнята. Първите резултати се очакват най-рано в понеделник следобед.