Марек взе своето в Бургас

Спорт

10-01-2014, 20:50

Снимка:

Марин Боянов

Автор:

Марин Боянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Нефтохимик 2010 - Марек е волейболното дерби днес

Нефтохимик 2010 взе трудна победа в Кърджали

Домакините очакват с надежда пролетта, когато ще атакуват място я челната четворка

Волейболистите на Марек Юнион Ивкони надиграха с 3:0 (35:33, 25:19, 25:22) като гости състава на Нефтохимик 2010. 

Първият гейм бе много оспорван, с чести смени във водачеството, като нито за момент разликата в резултата не надвиши две точки. След изключително равностойна и оспорвана борба, гостите успяха да се наложат в гейма с рядко срещаното 35:33. 

Втория гейм започна добре за нашите и те поведоха с 8:4. След това обаче гостите се активизираха и резултатът бе изравнен, а на второто техническо прекъсване шампионите вече водеха с 16:12.  Марек продължи да води в резултата и спечели гейма с 25:19.  В третата част Марек отново успя да вземе гейма с 25:22, въпреки сериозната съпротива на домакините, които се бориха според възможностоте си до последната точка.

След двубоя Марек осстана недостижим на върха, докато домакините очакват с надежда пролетта, където ще атакуват място я челната четворка със силните игри, които показаха в края на полусезона.

Нефтохимик засега остава четвърти преди изиграването и на останалите три срещи от кръга утре.  Отборът на наставника Даниел Пеев завърши полусезона с 18 точки от седем победи и четири загуби.