Посланието на Венера

Астрологична картина за 11-12 януари. Съвпадът на Венера със Слънцето ще роди нови представи за щастие, любов, хармония и богатство, които в следващите две години ще бъдат мярката, според която се чувстваме красиви, щастливи, обичани и ценени.

Астрологичното събитие, което ще осмисли уикендa ни е съвпадът на Венера със Слънцето. То ще донесе онова послание, което ретроградната Венера ще отправи към всеки от нас, за да придаде нов смисъл на ценностите и желанията, които могат да бъдат източник на радост и наслада от живота. Ще оформи нови представи за щастие, любов, хармония и богатство, които в следващите две години ще бъдат мярката, според която се чувстваме красиви, щастливи, обичани и ценени, ще детронира обаятелния образ на хора, вещи и желания, на които до момента сме възлагали неоснователни надежди като източници на радост и наслада, за да ги подмени с нови или възроди с позабравени стари, чиято стойност и надеждност ще изследваме в предстоящите месеци.

За едни усещанията и преживяванията ще бъдат позитивни, за други - не чак толкова. Ще размишляваме и преразглеждаме ценностите, доходите и адекватността на възнаграждението за труда си, личностите и придобивките, заради които сме готови да вложим ресурси, енергия и жизнени сили. Ще изследваме дълбочината и устойчивостта на чувствата си, както и стабилността и надеждността на онези взаимоотношения, върху които възлагаме надеждите си за щастие и благополучие.

В този смисъл почивните дни могат да се окажат един от най-значимите периоди, не само в настоящия месец, но и за предстоящата година. Силната позитивна подкрепа, която получават Слънцето и Венера от Сатурн обещава бавен, но сигурен напредък и трайни придобивки и постижения за онези, които съумеят да излязат от тесните рамки  на моментните емоции и ежедневно-битовия си комфорт и се фиксират в по-сериозни и дългосрочни желания, в укрепването и развитието на надеждни и здравословни лични и делови взаимоотношения, в придобиването на недвижимости,  в стремежа към професионални постижения и стратегически житейски цели.

Дотолкова, доколкото Венера е свързана с чувствените радости на живота, е възможно през тези два дни да изпитваме недостиг или тотална липса по отношение на тях. Не се опитвайте да я компенсирате с евтини заместители - това едва ли ще ви се удаде, а и ефектът ще е мимолетен. Много по-мъдро е да вникнем и осъзнаем онова, което ни липсва. Осъзнаването на липсата, в последствие ще породи импулс и желание. Ако се чувствате неудовлетворени във връзките си, помислете как да ги направите по-пълноценни. А може би сте проектирали очакванията си към някого, който не може да отговори на тях или просто се опитвате да съхраните изчерпали се взаимоотношения. Ако ви липсва любов - повикайте я в съзнанието си, представете си желания партньор и какъв би бил животът ви с него. Лекомисленият порив към безопасни, но повърхностни взаимоотношения, няма да срещне подкрепата на Венера в Козирог. Тя ще съдейства на онези, които се стремят към здрави и устойчиви във времето връзки, готови да направят избор и да поемат отговорност за него. Тъй като работата е фундаментална тема на Козирог, ретроградният ход на Венера в този суров и самоотвержен знак със сигурност ще подложи на ревизия и степента на удовлетвореност от професионалната реализация. При това не само по отношение на възнаграждението, което получаваме за положения труд, но и относно характера и съдържанието на самата работа както и взаимоотношенията в колектива, сътрудници, съдружници, шефове и подчинени.

С две думи ще си задаваме много въпроси и в някои случаи отговорите ще бъдат не съвсем удовлетворителни. Същественото в случая обаче е възможността да направим трезва преценка, да се освободим от илюзии и неоправдани очаквания, за да можем да придобием ясна и реалистична представа относно източниците на собственото си щастие и благополучие. Не се притеснявайте, ако няма с какво да замените детронираните кумири. Освободете ги от съзнанието си с благодарност и много скоро на тяхно място ще се появят нови, много по-актуални на настоящите ви потребности и възможности.

Пожелавам спокойствие, ясен ум и вътрешен мир, така необходими на всички ни, за да чуем посланието на Венера.