Мъри: Грънчаров се мислеше за по-велик от Ботев

Спорт

10-01-2014, 12:59

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Петър Боев

Всичко от Автора

Имам ултиматум от собственика за Лига Европа, призна треньорът на канарите

Треньорът на Ботев (Пд) Станимир Стоилов даде пресконференция, половин час преди първото занимание на жълто-черните за 2014 година.

Ето какво каза Мъри на брифинга пред медиите:

Пожелавам на всички да сте живи и здрави и да имате късмет през новата година. Наясно сме с целите, амбициите и задачите като клуб, които собственикът ни е поставил – класиране в Лига Европа, дали през Купата, дали през първенството – без значение.

Разделихме се с някои футболисти, които нямаха достатъчно амбиция да се развиват. Доста от тях загубиха и битката за титулярно място, и тази за влизане в групата. Може да търсим причините и в това, че са нямали шанс. Но шансовете ги даваме според това, което се показва в тренировките.

За Бобан Грънчаров – не може един футболист да се мисли по-велик от клуба. Това е причината той да бъде освободен.

Ако трябва да съм честен, ние не се разделяме с титуляри, изключвам провинението на Грънчаров. Първите 13-14 футболисти са тук.

Трудно е да намерим играч от класата на Неделев. Просто това е химера. Ще се опитаме с 2-3 попълнения в атака да потърсим компенсация от липсата на Тошко. Но той няма да може да бъде заместен по същия начин.

За жалост, днес не можем да представим нов играч. Надявам се до края на деня да имаме на 100 процента договори с двама румънски футболисти. Но докато те не пристигнат и не минат прегледи, не можем да твърдим, че са наши. Има и още едно момче от Холандия – нападател. Те тримата са свободни агенти. Не отговорят на истината информациите, че за тях ще плащаме трансферни суми.

Президентът е човекът, който дава бележките на футболистите, че са свободни агенти. За нас е важно, че пристига такъв документ. Какви мениджъри и какви агенции ги представляват, това са интриги. Пак повтарям, сега няма да назовавам конкретни имена.

Колкото играчи напускат, горе-долу същата бройка трябва да бъдат привлечени.

Всички без Адам Стаховяк са тук. Той имаше проблем с полета от Полша. За Валери Домовчийски ще търсим решение. Той и Джинич при никакъв случай няма да останат в отбора.

Групата за Кипър ще е 21 души плюс трима вратари. Петима юноши ще тренират с нас.

Коментарът ми за Цветана Пиронкова? Можем само да честитим на Пиронкова и да се гордеем с нея. И преди съм казвал, че трябва да има повече уважение към всички спортисти. Особено към такива като нея, които прославят страната ни.