Барби да напълнее?

40 000 потребители на групата "Модели с наднормени килограми" във Фейсбук смятат, че производителите на кукла Барби трябва да угоят русата красавица.
В социалната мрежа се появи снимка на закръглената Барби придружена с въпроса: "Кога ще видим и от тези в магазините?". Фотосът беше харесан от близо 40 000 души и събра множество положителни коментари.
"Напоследък започва да става модерно да си дебел и да се извиняваш с това, че просто си такъв. Не е нужно да стимулираме затлъстяването и със специални кукли", коментира производител на играчки.
Допитване, направено във Великобритания, сочи, че голям процент от родителите на Острова не желаят децата им да си играят с дебела кукла. Според тях подобна играчка изпраща грешни сигнали до съзнанието на малчуганите и те приемат подобен външен вид за нормален, а дори и желателен.
"Не е хубаво да бъдеш с наднормено тегло. Разбирам дебелите хора, но смятам, че това не е начинът да покажеш на света, че си против дискриминацията относно килограмите. Против съм да запълня стаята на детето си с дебели играчки, за да му покажа, че няма нищо лошо в това да не си слаб. Родителите трябва да говорим с децата си, а не да им обясняваме важните теми чрез кукли", коментира майка на малко момиченце, участвала в проучването.