ДПС върши безобразия в Кърджали

Гюрсел Емин заплашва „неудобните” специалисти със саморазправа

Цвета Караянчева, ГЕРБ изпрати писмо до ресорния министър и премиера Орешарски.
Тя настоява за компетентна намеса във връзка с недопустими прояви на управленски произвол и превишаване на правомощията от страна на началника на Областната дирекция „Земеделие” в Кърджали Гюрсел Емин.
През последните няколко месеца Емин упражнява системен натиск върху служители на дирекцията и общинските земеделски служби. Квалифицирани експерти с безупречна професионална биография са принуждавани да подават заявления за напускане по собствено желание и заплашвани, че в противен случай ще бъдат уволнени дисциплинарно, пише още Караянчева.
През последните няколко дни Гюрсел Емин е предприел обиколка на общинските земеделски служби, по време на която си е позволил да заплашва „неудобните” специалисти със саморазправа.
Паралелно с масовата чистка в администрацията вървят поголовни назначения на хора от банката кадри на ДПС, които нямат необходимия образователен ценз и подготовка, категоричен е народният представител от ГЕРБ.
В дирекция „Земеделие” без конкурс са назначени 11 души, върви прегрупиране на длъжности, готви се дублиране на щатове с втори юрисконсулт, секретарка, шофьор и т.н., подчертава в писмото още тя.
Караянчева възразява срещу бруталното партизиране на сектора и прилагания дискриминационен подход спрямо хора с доказан опит, благодарение на които през последните две години дирекцията, ръководена от отстранената от Емин Йорданка Гочева, е с най-високи резултати в страната.
Всеки от принуждаваните служители е готов да подаде сигнал за упражнения върху него политически и психически натиск. Освен това ще бъде сезирана и Комисията за защита от дискриминация, изтъква депутатът от ГЕРБ.
Уважаеми господа, очаквам бързи и компетентни действия от ваша страна. В противен случай ще имам всички основания да смятам, че това правителство толерира силови управленски практики, погазва нормите на трудовия кодекс и е сляпо за уронването на човешкото достойнство, заключва Цвета Караянчева.