Мъж се точи за короната на Мис Свят! (СНИМКИ)

Пловдив Лайф

08-01-2014, 17:50

Снимка:

Интернет

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

23-годишен транссексуален иска да участва в Мис Свят

23-годишната Амелия Малтепе желае да спечели титлата на конкурса Мис Свят. Така обявено, желанието й изглежда напълно нормално. В тази информация обаче една малка озадачаваща подробност – родената в Бангладеш девойка всъщност е мъж.

23-годишната Амелия е родена с името Адеш в семейство, съблюдаващо стриктно мюсюлманския начин на живот. Това обаче не пречи на младия мъж да се чувства като „жена, затворена в грешното тяло”, както сам се изразява. За да изпълни мечтата си той преминава през серия от процедури и операции, като през 2012 си имплантира огромни силиконови гърди.

Понастоящем Амелия живее с приятеля си – 27-годишният Чарлз и се цели в титлата Мис Свят. Любопитна подробност е, че приятелят му не е знаел, че преди Амелия е била мъж. Въпреки това, Чарлз твърди, че не е бил отблъснат от това и за него няма проблем. Той дори признава, че е запознал Амелия със семейството си, които се радват за двойката.

Семейството на някогашния Адеш обаче, не приели новината толкова лесно. Те дълго отказвали да приемат промяната, но в крайна сметка се примирили с новата му самоличност. Миналата година скандална фотосесия на Амелия предизвика и остри реакции в Канада, където се е установил той. След като стана ясно, че Амелия всъщност е Адеш, мнозина канадци призоваха да се забрани публикуването на снимки на транссексуални в пресата.