8 януари : Позиции и възможности

Хороскоп

07-01-2014, 19:52

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Седмицата : Бягството на Венера

7 януари: Три пъти мери, веднъж срежи

Слънце в Козирог, Луна в Овен


Сряда ще ни срещне с обстоятелства, които ще продължат и доразвият темите и ситуациите възникнали през вчерашният ден. Внезапно възникващи пориви ще продължават да определят поведението ни, приливът не енергия и ентусиазъм и днес ще ни изпълват с желание за интензивна работа, а аварийни ситуации в пряк и преносен смисъл ще се стараят да разрушат всичко, което може да бъде разрушено в живота ни. Или поне онова, на което му е дошло времето.

И все пак всеки ден е уникален по своите характеристики. И докато вчера напрежението беше изнесено повече навън и насочено в обществения и социалния живот, днес то ще бъде концентрирано в теми и ситуации, в които ни касаят лично, от първо лице и изискват заемането на конкретни позиции, защитата и отстояването на лични интереси, гледни точки и убеждения.

Най-ярко от всичко обаче, ще се проявява желанието да се действа с размах и липсата на добра воля да се отчитат чувствата и интересите на околните. Това разбира се ще продължи за поддържа черната хроника на агресия и ексцесии както в обществено политическия и социалния живот, така и в личното пространство на мнозина от нас. Способността  и готовността за компромис ще клонят към нулата, за сметка на импулса да се действа въпреки всичко и всички. Сами преценете доколко разумни и успешни са тези средства за постигането на целите и желанията ви. Следва да имате едно на ум обаче, че победата ще бъде временна, затова побързайте да и се насладите, в случай, че можете да преглътнете високата цена, която сте платили за нея.

Работа и бизнес
Желанието за действия граничи с пълна бойна мобилизация, което ни позволява да се заемем с работа изискваща пределна концентрация на сили и възможности. Точно липсата на реална преценка относно тях обаче, може да стане причина за провали и загуби, затова се уверете че наистина можете да се справите сами. Срещите и преговорите ще протичат в усложнени условия и затруднен обмен на информацията.

Здраве, хранене и красота
Денят е опасен за здравето, особено за дамите и възрастните хора. Възможни са проблеми с хормоналния баланс, бъбреците, кожата, зъбите и осезателните органи. Отложете посещението в стоматологичен кабинет, както и в салон за красота. Разкрасителните процедури няма да имат очаквания ефект, което със сигурност няма да се отрази положително на самочувствието ни.

Вечерните часове най-после ни дават възможност да отдъхнем. Използвайте ги за пълноценна почивка.