Реформаторите и ГЕРБ заедно срещу правителството?

От Блока ще поканят всички десни партии и други формации, включително и ГЕРБ, които са "за" оставката на правителството и предсрочни парламентарни избори в едно с евровота през май тази година.
Идеята си политиците представиха днес на нарочна пресконференция, а официално поканите за срещата ще бъдат изпратени утре. Идеята е тя да се състои до края на месеца, тъй като след това десните влизат в кампания за евроизборите, каза Москов.
Покана няма да бъде пращана до НДСВ, тъй като жълтите ясно показали, че за тях не е приоритет оставката на кабинета "Орешарски".
Петър Москов изтъкна, че целите на десните за тази година са:

разпускане на Народното събрание и насрочване на нови избори не по-късно от европейските избори през месец май 2014 година, назначаване на служебен кабинет за година и половина, постигане на съгласие в 43-ия парламент за програма за спешни мерки за излизане от кризата, обществен дебат за промени в Конституцията и националните приоритети на България, който да положи основите на Трета българска република и да завърши с решение за свикване на Велико народно събрание.
Приоритет е на евроизборите десните да имат 4 евродепутати, като за целта те са изчислили, че им трябват 450 000 гласа.
На последните парламентарни избори бюлетина за тях пуснаха 333 000 българи.