Созопол с 10 контроли в подготовката

Естествено с най-голям интерес се очаква двубоят с Левски, който е на 29-ти януари

Един от лидерите в Югоизточната В футболна група – Созопол започна подготвката си за пролетния полусезон. Отборът ще се готви в региона, където има отлични условия за тренировки и възстановяване. Ако времето не е добро ще бъдат ползвани терените в близост в Равадиново, както и изкуственият терен в Черноморец. Все още не може да се каже кои футболисти ще напуснат тима и кои са новите играчи, но и това ще стане ясно до седмица.

Амбициозният треньор Румен Димов залага повече на контролните мачове, в които ще обиграва състава за решителните битки през сезона, които ще определят отбора, който догодина ще играе при професионалистите в Б група.

Интересен факт е, че три отбора от региона са с изравнени шансове за промоция. Това са освен Созопол, тимовете на Несебър и Мастер. И трите селекции разполагат с достатъчен игрови потенциал, както и с материална база, която може да съперничи на много от клубовете в елитната ни футболна група. Ако и финансовите средства за покриване на разходите на трите тима са на необходимото ниво, то през сезона ни очаква една много интересна борба в третия ешелон. Нещо, което не се е случвало от много години на ниво В група.

Ето и съпениците на Созопол в контролите в предсезонната поготовка:
14.01 -  Созопол - Черноморец (Бургас)

18.01 -  Стралджа - Созопол

22.01 – Нефтохимик - Созопол

29.01 -  Созопол - Левски (София)

01.02 -  Мастер Бс - Созопол

05.02 -  Стралджа -  Созопол

08.02 -  Несебър -    Созопол

12.02 -  Созопол -  Ботев (Гълъбово) - мачът ще се играе в Елхово

15.02 -  Поморие -  Созопол

22.02 -  Странджа Металург (Средец) - Созопол

Прявят впечатление трите двубоя с елитни тимове, които ще дадат по-точна представа докуде е тигнал младия тим на Созопол. Естествено с най-голям интерес се очаква двубоят с Левски, който е на 29-ти януари. Преди това "сините" ще проведат двуседмичен лагер в старинния град.