Депутати и кметове "забравили" да декларират пари, коли и имоти из Пловдив

Мисия Пловдив

07-01-2014, 13:05

Снимка:

интернет

Автор:

Калина Илиева

Всичко от Автора

Още по Темата:

И кметът на Кричим заблудил Сметната палата

Държиков пропуснал наеми за над 8000 лева, зам.-кмет в "Северен" цял "Мерцедес"

Заместник-кметът на Пловдив Александър Държиков е пропуснал да декларира доходи от наем в размер на 8280 лева. Това показва справка на Сметната палата. 

Кметът на район "Западен" Димитър Колев също се появява в списъка. Той "забравил" да впише данни за съпругата си, притежаваща дялове в "Никрал Травъл" ЕООД, Пловдив.

Зам.-кметът на район "Северен" Анастасия Маташева пък не е декларирала цял автомобил - "Мерцедес Ц 200", сочи още справката.

Червеният депутат от Пловдив Калин Милчев пропуснал да посочи дарен от родителите му магазин с площ 63,44 кв. метра в града. Още един народен представител попада в списъка на Сметната палата – Стефан Дедев е подал ежегодна, финална и всъпителна декларация през 2013, но е забравил да декларира данни за съпругата си, придобила дялове в "Гала – Турс" ЕООД, Пловдив.

Сметната палата публикува заключенията за несъответствие, които са констатирани при проверката на декларациите, подадени в публичния регистър през 2013 г. от лицата, заемащи висши държавни длъжности.

Проверени са ежегодните декларации, подадени през 2013 г., както и встъпителните и финалните декларации, подадени до 1 декември т.г. Несъответствия са открити в общо 152 документа.

Вижте списъците ТУК!