Фуражката отвръща на удара

„Няма друга страна, където така свободно да се диша!“.

Това изречение, набивано в главите  на подрастващи през социализма, бе неразривна част от възпитанието на младите в здравите идеали на прогресивното човечество. Иде реч за Империята на злото, която била царство на свободата, равенството и демокрацията. В противовес на агресивния капитализъм, империализъм и реакционен милитаризъм, ярко изразен в миризмата на гнилоч, долитаща от загиващата Западна цивилизация. Експлоатацията на човек от човека бе основния мотив в пътеписите на автори, уж сблъскали се с грозната американска или френска действителност. А зад „Желязната завеса“ всички бяхме равни и свободни, нямаше друго място на света където така свободно да се диша.
Днес наследниците на тогавашната комунистическа върхушка не се различават особено от своите бащи и дядовци.

Нека припомним, че по времето на „Тройната коалиция“ за първи път се заговори за следене в интернет, тогава именно излязоха данни за нерегламентирано подслушване, съчетано с уникално ниска ефективност на използваните Специални разузнавателни средства.
Тази седмица Станишев, хрупайки позитанската си баница, обяви че милиционерщината била в миналото, че лошият Цветанов вече нямало да тормози сънищата на изстрадалия ни съгражданин.

Но зад фарисейските думи, прозират чудовищни дела. Седмици след поредния скандал, избухнал около фикуса на БСП – Волен, стана ясно, че някой властимащ е недоволен от постоянното смущаване хатъра на новата Тройна коалиция. И какво се случи?
Ами каквото се случва винаги щом кокалът се изплъзва от червените. Те с кръв са го взели, с кръв ще го дадат.  Защото нямат нужда от народ, който да смущава благите вечерки на вътрешния министър Йовчев. Нямат нужда и от медии, които да тръбят за готвеното безобразие. А то е просто и ясно – ако снимаш Волен как пиянства по самолети и гари те чака затвор. Дотам стигна отмъщението на властта и нейните обръчи.
Докога ще търпим?!