Варна Утре пред НТВ: Бой със Сидеров на паркинга пред летището

"Групата на "Атака", която се е състояла от шестима мъже и три жени, е пътувала в самолет от София за Варна

Скандал е станал на паркинга пред летище Варна с част от групата, пътувала с Волен Сидеров, и други хора. Това заяви в предаването „Здравей, България” на Нова телевизия Росица Пенкова, главен редактор на сайта „Varnautre.bg.

„Групата на „Атака”, която се е състояла от шестима мъже и три жени, е пътувала в самолет от София за Варна, който трябвало да кацне в 20.20 часа. В самолета Сидеров е разговарял с жена, която е пътувала във 2-ра класа, а той-в 1-ва класа. В един момент той я кани в 1-ва класа и започва разговор с нея. Най-вероятно тя е пътувала в неговата група, тъй като те са се познавали.

Разговорът им минава на висок тон, той започва да вади документи, доста шумно е обяснявал на жената вътрешнопартийни неща. Той я кани в 1-ва класа, за да разговарят по техни въпроси. Един от пътниците, 30-годишен варненец, е бил възмутен от това шумно поведение на Сидеров, тъй като в един момент той крещи доста сериозно на спътничката си. Спорът помежду им се разиграва в автобуса между самолета и Летище Варна.

Младежът се намесва в автобуса, когато разговорът на висок глас продължава. Тогава младежът се намесва и нарича Сидеров - „простак”, заради крясъците в разговора им. Той се обръща директно към Сидеров, но това са съвсем косвени разговори, тъй като този младеж снощи заяви пред нас, че ще разговаря, само ако Сидеров лично го атакува и лично разкаже случката и го обвини в каквото и да било”, каза още Росица Пенкова.

„Всичко, което разказвам, сглобявахме от разкази на служители на летището, които са присъствали на двете разпри. Когато възниква скандалът, шофьорът на автобуса натиска авариен бутон, пристигат служители на сигурността на летището, успяват да разтърват групата на Сидеров, която се нахвърля върху младежа, имало е бой. Стига се до размяна на удари между момчето и Сидеров и неговите приближени, които са 6-ма мъже, които са пътували с него, допълни главният редактор на Варна Утре. По думите й на репликата „простак”, Сидеров е реагирал с нахвърляне върху този мъж, който е доста едър и висок и добре сложен.

"Успяват да ги разтърват още в автобуса и те благополучно слизат от автобуса, минават през терминала, взимат багажа си и излизат на паркинга пред новия терминал на Летище Варна. Там скандалът се възобновява, доколкото разказват служители, таксиметровите шофьори, които са били там. Скандалът се възобновява, тъй като спътниците на Сидеров започват да принуждават пътниците, които снимат с телефони случая, да трият записите. Това разказват очевидци на скандала”, посочи още Пенкова.

Екип на варна Утре е отишъл на летището към 22.00 часа снощи, като установява, че случката се е разиграла около 20.20 часа, тъй като тогава е кацнал самолетът.

В 21.50 часа Сидеров и неговите приближени вече не са били на летището. Там е присъствал единствено младежът, който бил поканен на разпит в Гранична полиция. "Отвън на паркинга отново е имало бой между 6-мата души, които са пътували със Сидеров и отново това момче се е намесило. Без да е потвърдено официално от името на Сидеров е подадена жалба срещу момчето, защото го е нарекъл „простак”. Когато ние отидохме до момчето, то беше силно афектирано и на висок глас се възмущаваше от случилото се", подчерта Пенкова.

Тя разказа, че младежът е заявил готовност да говори за скандала, ако Сидеров го атакува и спомене името му в цялата история.

"Снощи имаше три патрулки на полицията, след, което дойде и цивилна кола с лампа и всички те останаха до сутринта, без да излизат от сградата на Гранична полиция”, заключи Росица Пенкова.