7 януари: Три пъти мери, веднъж срежи

Хороскоп

06-01-2014, 20:12

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Седмицата : Бягството на Венера

Слънце в Козирог, Луна в Овен Огнената Луна ще ни подтиква към искреност и откровеност, но днес и утре те могат да се окажат източник на неприятности

Астрологична картина на деня - 7 януари
Вторник ще бъде доста напрегнат, богат на събития ден. Ще го започнем с повишен енергиен статус и ентусиазъм, който вероятно при мнозина ще премине здравословните граници, превръщайки се в не-овладян стремеж за защита на личните права и налагане на личната воля. Така с напредването на деня ще бъде все по-трудно да се придържаме към необходимата за този момент умереност в поведението и реакциите. Добри при осъзнато старание да поддържаме неутралитет, можем да се окажем въвлечени в събития, които бихме желали да избегнем. Веднъж възникнали обаче те ще продължат да се разгръщат и в най-добрият случай ще достигнат своя естествен финал едва в края на утрешният ден.

Трудно ще можем да се предпазим от предизвикателствата на този ден. Препоръчителната в други случаи пасивност, днес ще бъде невъзможно постижение. Ще ни бъде трудно да стоим на едно място и дори на най-мързеливите ще им се прииска "нещо да правят". Заниманията със спорт и тежка физическа работа са най-уместния вариант за канализиране на енергията, но пък те създават идеални условия за травми и наранявания. Въпреки това са за предпочитане пред усърдни опити да прескочим летвата на възпрепятстващите обстоятелства или да излеем гневът си върху нищо неподозиращи люде. Днес най-важната задача е да не навредим на себе си или на някой друг. Денят ще се движи с висока скорост, ние също, но зад волана следва да бъдем изключително предпазливи. И наблюдателни, за да успеем да избегнем както собствените си, така и чуждите грешки.

Поддържането на хармония и разбирателство в човешките взаимоотношения, с напредването на месеца ще става все по-трудна задача. Огнената Луна ще ни подтиква към искреност и откровеност, но днес и утре те могат да се окажат източник на неприятности. Всичко, което говорим следва да бъде добре обмислено, с ясно осъзнаване на всички възможни последствия. Случайно можете да повдигнете завесата над тайни съхранявани с години, което може да отключи серия от събития в следващите дни, за които никой няма да ви благодари.

Работа и бизнес
Денят е предназначен за активни действия и ако все още не сте положили старт на деловата си активност за новата година е крайно време да го сторите. Да се придържаме към конкретни планове или обичайния си делови график обаче, ще бъде меко казано невъзможно. Неочакваните ситуации ще се движат във верижна последователност, принуждавайки ни да се мобилизираме и да действаме при усложнени условия, при това много бързо. Инстинктите ще бъдат най-сигурният ни помощник но преди да ги послушате си дайте все пак няколко минути за размисъл, относно практическите резултати от действията ви.

Здраве, хранене и красота
Днес тонусът ни ще достигне превъзходни величини, но подчертано агресивната енергетика на деня ще изсмуче по-голямата част от потенциалът му, което в края на деня може да причини свръх-умора и главоболие. Добре е съзнателно да редуваме натоварване с почивка и да се постараем да не надценяваме възможностите си.
Козметичните процедури ще имат бърз, но краткосрочен ефект. Кожата се нуждае най-вече от повече кислород, затова е желателни да отстраним мъртвите клетки чрез лек пилинг масаж.
Менюто трябва да е леко и щадящо за храносмилателната система , но гладуването може да нанесе сериозни поражения върху здравето и психиката.